CHP'den, öğretmenlerin sorunlarını araştırma istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2007 14:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP, öğretmenlerin sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümü için meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ve arkadaşlarınca TBMM Başkanlığına sunulan önergede, öğretmen açığı olmasına rağmen, çok sayıda öğretmen adayının işsiz dolaştığı savunuldu.

Görev yapan öğretmenlerin de yaşamlarını insanca sürdürebilecek ekonomik ve sosyal haklardan yoksun oldukları ifade edilen önergede, "sözleşmeli ve kadrolu" ayrımı yapılarak, farklı ücret ödenmesinin de adaletsizlik yarattığı belirtildi.

Milli eğitimde yaşanan kargaşanın giderilmesi, okulların fiziki sorunları ile öğretmenlerin sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümü için meclis araştırması açılması istendi.

Önergenin gerekçesinde, milli eğitim politikasının, AK Parti iktidarı döneminde yaşanan belirsizlikler nedeniyle "yaz boz tahtası" haline getirildiği öne sürülerek, "Bu dönemde milli eğitim politikamız, Cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş bir şekilde kadrolaşma hırsına kurban edilmiştir. Ülkemizin geleceği ve günümüz dünyasının koşullarına uygun, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için milli eğitim politikalarımızın gözden geçirilmesi ve eğitim sisteminde var olan eksiklerin giderilmesi bir zorunluluktur" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber