Hz. Muhammed (S) İftar Duasını İşte Böyle Ederdi!

Hz. Muhammed iftar duasını işte böyle ederdi!

  1. 11 ayın sultanı ramazın geldi çattı. 26 Mayıs'ı 27 Mayıs'a bağlayan gece ilk sahura kalkıp, 27 Mayıs akşamı ilk iftarımızı yapacağız. Bu ayda edilen dualar, yapılan ibadetler büyük değer taşıyor. Bu ay yemek duası yapmak büyük kıyamet içeriyor. Peygamberimiz ise Hz. Muhammed'in iftar duasını böyle ediyormuş.. İftar ve sahurda, özellikle de sofra başında yapılacak duaların ne olduğunu biliyor musunuz?

    11 ayın sultanı ramazın geldi çattı. 26 Mayıs'ı 27 Mayıs'a bağlayan gece ilk sahura kalkıp, 27 Mayıs akşamı ilk iftarımızı yapacağız. Bu ayda edilen dualar, yapılan ibadetler büyük değer taşıyor. Bu ay yemek duası yapmak büyük kıyamet içeriyor. Peygamberimiz ise Hz. Muhammed'in iftar duasını böyle ediyormuş.. İftar ve sahurda, özellikle de sofra başında yapılacak duaların ne olduğunu biliyor musunuz?

  2. Peygamber Efendimiz (s.a.v) sahur vakti ile ilgili: "Sahur yapınız, zira sahurda bolluk-bereket vardır."[9]

    Peygamber Efendimiz (s.a.v) sahur vakti ile ilgili: "Sahur yapınız, zira sahurda bolluk-bereket vardır."[9]

  3. "Sahur, Allah'ın size verdiği bir berekettir. Sakın onu ihmal edip terk etmeyin"[10] "Aman sahura kalkmayı ihmal etmeyin; zira sahur yemeği mübarek bir gıdadır."[11] buyurarak sahur yemeğinin önemine dikkat çekmiştir.

    "Sahur, Allah'ın size verdiği bir berekettir. Sakın onu ihmal edip terk etmeyin"[10] "Aman sahura kalkmayı ihmal etmeyin; zira sahur yemeği mübarek bir gıdadır."[11] buyurarak sahur yemeğinin önemine dikkat çekmiştir.

  4. Sadece aç kalmak anlamına gelmeyen, sabır, şükür ve nefs terbiyesi gibi ibadetlerle manevi irtibatı sağlayan Ramazan'ı idrak ettiğimiz bu ayda, Peygamber Efendimiz'in yaptıklarını öğrenmek kendi hayatımızda uygulamamız gerekmekte.

    Sadece aç kalmak anlamına gelmeyen, sabır, şükür ve nefs terbiyesi gibi ibadetlerle manevi irtibatı sağlayan Ramazan'ı idrak ettiğimiz bu ayda, Peygamber Efendimiz'in yaptıklarını öğrenmek kendi hayatımızda uygulamamız gerekmekte.

  5. Peki Peygamber Efendimiz (s.a.v) sahur ve iftarda ne gibi ibadetlerle meşgul olurdu?

    Peki Peygamber Efendimiz (s.a.v) sahur ve iftarda ne gibi ibadetlerle meşgul olurdu?

  6. İşte Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) iftar sofrasında yaptığı dualardan bazıları...

    İşte Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) iftar sofrasında yaptığı dualardan bazıları...

  7. "Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum ve senin verdiğin rızıkla iftar ettim. Benden (orucumu) kabul buyur. Muhakkak Sen her şeyi işitensin, bilensin."[53]

    "Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum ve senin verdiğin rızıkla iftar ettim. Benden (orucumu) kabul buyur. Muhakkak Sen her şeyi işitensin, bilensin."[53]

  8. "Susuzluk gitti, damarlar ıslandı ve inşaallah mükâfat gerçekleşti."[54]

    "Susuzluk gitti, damarlar ıslandı ve inşaallah mükâfat gerçekleşti."[54]

  9. "Allah'ım! Her şeyi kuşatan rahmetinle benim günahlarımı bağışlamanı Senden istiyorum."[55]

    "Allah'ım! Her şeyi kuşatan rahmetinle benim günahlarımı bağışlamanı Senden istiyorum."[55]

  10. "Yardımıyla oruç tuttuğum ve bana verdiği rızıkla iftar ettiğim Allah'a hamd olsun."[56]

    "Yardımıyla oruç tuttuğum ve bana verdiği rızıkla iftar ettiğim Allah'a hamd olsun."[56]

  11. "Yanınızda oruçlular iftar etsin ve iyi kimseler yemeğinizi yesin. Melekler, size dua, rahmet ve mağfiret dilesin (üzerinize insin)."[58]

    "Yanınızda oruçlular iftar etsin ve iyi kimseler yemeğinizi yesin. Melekler, size dua, rahmet ve mağfiret dilesin (üzerinize insin)."[58]