Okula Başlayacak Çocuklarda Bunlara Dikkat!

Anne babalar, bu haberi okumadan çocuğunuzu okula göndermeyin.

  1. Okulların açılmasıyla veliler de telaş içinde hazırlıklarını yapma gayretinde.

    Okulların açılmasıyla veliler de telaş içinde hazırlıklarını yapma gayretinde.

  2. Gününün büyük bir kısmını okulda geçirecek olan çocuklar için beslenme çantaları ve atıştırmalıklar beslenmeleri konusunda önemli rol oynayacak.

    Gününün büyük bir kısmını okulda geçirecek olan çocuklar için beslenme çantaları ve atıştırmalıklar beslenmeleri konusunda önemli rol oynayacak.

  3. Bu nedenle Sağlıklı ve doğru atıştırmalığı seçmek ve beslenme çantalarında besin güvenliğini sağlamak, ailelere düşen en önemli görevler arasında.

    Bu nedenle Sağlıklı ve doğru atıştırmalığı seçmek ve beslenme çantalarında besin güvenliğini sağlamak, ailelere düşen en önemli görevler arasında.

  4. Diyetisyen-Yaşam Koçu Gizem Şeber, yapılan bir bilimsel araştırmada sağlıksız besinler kadar bu besinlerin sunuluş şeklinin ve markalarının da çocukları etkilediği ve çocukların bu besinlere daha fazla yöneldiğini bildirdi.

    Diyetisyen-Yaşam Koçu Gizem Şeber, yapılan bir bilimsel araştırmada sağlıksız besinler kadar bu besinlerin sunuluş şeklinin ve markalarının da çocukları etkilediği ve çocukların bu besinlere daha fazla yöneldiğini bildirdi.

  5. Şeber'e göre, çocukluk çağı obezitesinin giderek yaygınlaştığı ülkemizde, çocukları dışarıdan beslenmeye yöneltmek yerine, hem lezzetli hem de sağlıklı atıştırmalıklar ve besinler tüketmelerinde etkin rol oynayabiliriz.

    Şeber'e göre, çocukluk çağı obezitesinin giderek yaygınlaştığı ülkemizde, çocukları dışarıdan beslenmeye yöneltmek yerine, hem lezzetli hem de sağlıklı atıştırmalıklar ve besinler tüketmelerinde etkin rol oynayabiliriz.

  6. Unutmamak gerekir ki, en sağlıklı besinler evde doğru koşullarda hazırlanmış olanlardır.

    Unutmamak gerekir ki, en sağlıklı besinler evde doğru koşullarda hazırlanmış olanlardır.

  7. "Meyve suyu ve ayranı unutmayın"

    "Meyve suyu ve ayranı unutmayın"

  8. Çocukların sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi için, her öğün dört ana besin grubundan besinlerin menülerinde yer alması gerekir.

    Çocukların sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi için, her öğün dört ana besin grubundan besinlerin menülerinde yer alması gerekir.

  9. Çocuklar her öğünde uygun miktarlarda et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, ekmek, pilav ve makarna gibi tahıl ürünleri, sebze-meyve tüketmelidir.

    Çocuklar her öğünde uygun miktarlarda et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, ekmek, pilav ve makarna gibi tahıl ürünleri, sebze-meyve tüketmelidir.

  10. Hazırlayacağınız değişik alternatifli sandviçler ile hem sağlıklı beslenmesini hem de tat duyusunun gelişmesini sağlayabilirsiniz.

    Hazırlayacağınız değişik alternatifli sandviçler ile hem sağlıklı beslenmesini hem de tat duyusunun gelişmesini sağlayabilirsiniz.

  11. Karışık sandviçlerin ayran veya taze sıkılmış meyve suları ile tüketilmesi daha sağlıklı bir menü ortaya çıkarmanızı sağlar.

    Karışık sandviçlerin ayran veya taze sıkılmış meyve suları ile tüketilmesi daha sağlıklı bir menü ortaya çıkarmanızı sağlar.

  12. Tüketim miktarları da en az besin çeşitliliği kadar önemli bir konudur. Çocuğunuzun besin ihtiyacını karşılayacak miktarlarda beslenmesi için sandviçleri uygun boyutlarda hazırlamaya çalışmalısınız.

    Tüketim miktarları da en az besin çeşitliliği kadar önemli bir konudur. Çocuğunuzun besin ihtiyacını karşılayacak miktarlarda beslenmesi için sandviçleri uygun boyutlarda hazırlamaya çalışmalısınız.

  13. Et, süt ve peynir gibi protein zengini ürünler sıcağa karşı duyarlıdır ve oda sıcaklığında çabuk bozulurlar.

    Et, süt ve peynir gibi protein zengini ürünler sıcağa karşı duyarlıdır ve oda sıcaklığında çabuk bozulurlar.

  14. Ayrıca, pişirilmeden tüketilen bazı ürünlerden sebzelere mikroorganizma geçişi olabileceğinden ötürü, güvenilir kurumlardan alışveriş yapmaya, hazırlama aşamasında et ürünleri ve sebzeler için ayrı doğrama tahtası ve bıçak kullanmaya ve besinleri uygun koşullarda saklamaya dikkat etmelisiniz.

    Ayrıca, pişirilmeden tüketilen bazı ürünlerden sebzelere mikroorganizma geçişi olabileceğinden ötürü, güvenilir kurumlardan alışveriş yapmaya, hazırlama aşamasında et ürünleri ve sebzeler için ayrı doğrama tahtası ve bıçak kullanmaya ve besinleri uygun koşullarda saklamaya dikkat etmelisiniz.

  15. Çocukların okuldaki başarısı doğru motivasyon kadar doğru beslenmeye de bağlıdır. Uzm. Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk'tan okul çağındaki çocukların nasıl beslenmesi gerektiğine dair tüyolar...

    Çocukların okuldaki başarısı doğru motivasyon kadar doğru beslenmeye de bağlıdır. Uzm. Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk'tan okul çağındaki çocukların nasıl beslenmesi gerektiğine dair tüyolar...

  16. Çocuğun bilişsel gelişimi için iyot tüketimine özen gösterilmeli. İyot tüketimi IQ seviyesini 13,5 puan etkiliyor. En iyi iyot kaynağı olan iyotlu tuz ölçülü biçimde kullanılmalıdır.

    Çocuğun bilişsel gelişimi için iyot tüketimine özen gösterilmeli. İyot tüketimi IQ seviyesini 13,5 puan etkiliyor. En iyi iyot kaynağı olan iyotlu tuz ölçülü biçimde kullanılmalıdır.

  17. Et, tavuk, balık, yumurta, baklagiller, pekmez, tahin, kuru meyveler, koyu yeşil yapraklı sebzeler gibi demir açısından zengin gıdalar çocukların beslenmesinde mutlaka olmalıdır.

    Et, tavuk, balık, yumurta, baklagiller, pekmez, tahin, kuru meyveler, koyu yeşil yapraklı sebzeler gibi demir açısından zengin gıdalar çocukların beslenmesinde mutlaka olmalıdır.

  18. Yemek zamanlarının aynı saatlerde olmasına özen gösterilmelidir.

    Yemek zamanlarının aynı saatlerde olmasına özen gösterilmelidir.

  19. Çocukların yemek tabaklarının ayrı olmasına dikkat edilmelidir. Bu çocuğun özgüvenini sağladığı gibi ne kadar yediğini de takip etme açısından kolaylık sağlar.

    Çocukların yemek tabaklarının ayrı olmasına dikkat edilmelidir. Bu çocuğun özgüvenini sağladığı gibi ne kadar yediğini de takip etme açısından kolaylık sağlar.

  20. Yemeğin görünümü, kokusu ve sunumu çocuk için ayırt edici bir özelliktir. Çocuğun hiç sevmediği gıdalar bazen sevdiği gıdalar arasına karıştırılıp yedirilebilir.

    Yemeğin görünümü, kokusu ve sunumu çocuk için ayırt edici bir özelliktir. Çocuğun hiç sevmediği gıdalar bazen sevdiği gıdalar arasına karıştırılıp yedirilebilir.

  21. Çocukların zorlanmadan sakin ve rahat bir ortamda yemek yemelerine özen gösterilmelidir.

    Çocukların zorlanmadan sakin ve rahat bir ortamda yemek yemelerine özen gösterilmelidir.

  22. Çocukların haftalık düzenli egzersizler yapmaya yönlendirilmesi gerekir.

    Çocukların haftalık düzenli egzersizler yapmaya yönlendirilmesi gerekir.

  23. Gün içinde çocuğun sıvı alımı kontrol edilmelidir. Çocukları taze sıkılmış meyve suyu, süt, ayran en başta suya alıştırmak önemlidir.

    Gün içinde çocuğun sıvı alımı kontrol edilmelidir. Çocukları taze sıkılmış meyve suyu, süt, ayran en başta suya alıştırmak önemlidir.

  24. Çocukları çikolata, fastfood ve tatlı tüketebilirler fakat önemli olan bunları arasıra alıştırmadan vermek gerekir.

    Çocukları çikolata, fastfood ve tatlı tüketebilirler fakat önemli olan bunları arasıra alıştırmadan vermek gerekir.

  25. Uzun tatilin ardından okula alışmak zor. Uzmanlar sorunsuz okula dönüş için motivasyon yollarını ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele tekniklerini anlattı.

    Uzun tatilin ardından okula alışmak zor. Uzmanlar sorunsuz okula dönüş için motivasyon yollarını ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele tekniklerini anlattı.

  26. Okullarla birlikte hastalık mevsimini de açmayın! Çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Ercan Tutak,sonbaharda damlacık yoluyla yayılan ve solunum yollarına yerleşen virüslerin yol açtığı enfeksiyonlarda artış görüldüğünü söylüyor.

    Okullarla birlikte hastalık mevsimini de açmayın! Çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Ercan Tutak,sonbaharda damlacık yoluyla yayılan ve solunum yollarına yerleşen virüslerin yol açtığı enfeksiyonlarda artış görüldüğünü söylüyor.

  27. Özellikle eylül ile mart ayları arasında gribe karşı daha da dikkatli olmak gerekiyor.

    Özellikle eylül ile mart ayları arasında gribe karşı daha da dikkatli olmak gerekiyor.

  28. Ateş, baş ağrısı, halsizlik, kırgınlıkla başlayan grip, öksürük, burun akıntısı yada tıkanıklığı ardından akciğer enfeksiyonu, sinüzit ve orta kulak enfeksiyonu gibi hastalıklarla birlikte görülebiliyor.

    Ateş, baş ağrısı, halsizlik, kırgınlıkla başlayan grip, öksürük, burun akıntısı yada tıkanıklığı ardından akciğer enfeksiyonu, sinüzit ve orta kulak enfeksiyonu gibi hastalıklarla birlikte görülebiliyor.

  29. Tutak, öksürük ve burun akıntısı şikayeti olan çocuklara gereksiz yere antibiyotik ve şurup verildiğine dikkat çekiyor.

    Tutak, öksürük ve burun akıntısı şikayeti olan çocuklara gereksiz yere antibiyotik ve şurup verildiğine dikkat çekiyor.

  30. Oysa yapılan çalışmalar bu tür ilaçların iyileşmede etkili olmadığını ortaya koyuyor.

    Oysa yapılan çalışmalar bu tür ilaçların iyileşmede etkili olmadığını ortaya koyuyor.

  31. Ateş düşürücülerin gereksiz yere kullanımı çocuğun doğal bağışıklık sisteminin güçlenmesine engel oluyor.

    Ateş düşürücülerin gereksiz yere kullanımı çocuğun doğal bağışıklık sisteminin güçlenmesine engel oluyor.

  32. <p><b>OKULA BAŞLAYACAK 66 AYLIK ALERJİK ÇOCUKLARA DİKKAT!</b></p> Okula başlamak çocuklar için kolay bir durum değil büyük bir stres kaynağı.

    OKULA BAŞLAYACAK 66 AYLIK ALERJİK ÇOCUKLARA DİKKAT!

    Okula başlamak çocuklar için kolay bir durum değil büyük bir stres kaynağı.

  33. Çocuk sağlığı hastalıkları ve alerji uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, stresin mide asit salgısını artırdığını söylüyor.

    Çocuk sağlığı hastalıkları ve alerji uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, stresin mide asit salgısını artırdığını söylüyor.

  34. Alerjik astımı olan çocukların yüzde 80'inde mide reflüsü olduğu biliniyor. Reflü eğer strese bağlı artarsa bunun astımı alevlendirmesi söz konusu olabilir.

    Alerjik astımı olan çocukların yüzde 80'inde mide reflüsü olduğu biliniyor. Reflü eğer strese bağlı artarsa bunun astımı alevlendirmesi söz konusu olabilir.

  35. Çocuklarda reflüye neden olabilecek kakao içeren çikolata gibi gıdaların ödül olarak kullanılmaması gerekiyor.

    Çocuklarda reflüye neden olabilecek kakao içeren çikolata gibi gıdaların ödül olarak kullanılmaması gerekiyor.

  36. Uzun tatilin ardından okula dönen çocuklar farklı tepkiler geliştirebiliyor. Okula gitme konusunda huysuzluk yaşayan çocukların karşısında anne ve babalar zaman zaman çaresiz kalabiliyor.

    Uzun tatilin ardından okula dönen çocuklar farklı tepkiler geliştirebiliyor. Okula gitme konusunda huysuzluk yaşayan çocukların karşısında anne ve babalar zaman zaman çaresiz kalabiliyor.

  37. Peki çocuğu okula yeni başlayan veliler nelere dikkat etmeli ve problemleri nasıl aşmalı?

    Peki çocuğu okula yeni başlayan veliler nelere dikkat etmeli ve problemleri nasıl aşmalı?

  38. Rehberlik uzmanı Hakan Baykal, çocuklar okula başladığında yeni bir döneme girdikleri için anne ve babanın desteğine ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

    Rehberlik uzmanı Hakan Baykal, çocuklar okula başladığında yeni bir döneme girdikleri için anne ve babanın desteğine ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

  39. Bu beklenti aşırı ilgi gördüğü ev ortamından çıkıp, kendisi gibi çok sayıda kişiyle aynı ortamı paylaşmasından kaynaklanabiliyor.

    Bu beklenti aşırı ilgi gördüğü ev ortamından çıkıp, kendisi gibi çok sayıda kişiyle aynı ortamı paylaşmasından kaynaklanabiliyor.