Yeni AKM Ve Müthiş Özelliği

Yeni AKM muhteşem olacak! İşte yeni hali ve müthiş özelliği

  1. Yeni AKM 2019 yılının ilk diliminde hizmete girecek. Mimari açıdan estetik bir görüntüsüyle dikkat çeken yeni AKM'nin tanıtım töreni Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuştuğu törende, sanatçılar Orhan Gencabay, Ajda Pekkan ile modacı Cemil İpekçi yer aldı.

    Yeni AKM 2019 yılının ilk diliminde hizmete girecek. Mimari açıdan estetik bir görüntüsüyle dikkat çeken yeni AKM'nin tanıtım töreni Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuştuğu törende, sanatçılar Orhan Gencabay, Ajda Pekkan ile modacı Cemil İpekçi yer aldı.

  2. Yeni Atatürk Kültür Merkezi mimar Murat Tabanlı tarafından yapılacak. Binanın çatısı cam olacak. İçinde ise turuncu renkte bir cam küre olacak.

    Yeni Atatürk Kültür Merkezi mimar Murat Tabanlı tarafından yapılacak. Binanın çatısı cam olacak. İçinde ise turuncu renkte bir cam küre olacak.

  3. Yeni AKM'nin çatısının bir kısmı da çimlerle kaplanacak ve doğaya uygun bir görünüm verilecek.

    Yeni AKM'nin çatısının bir kısmı da çimlerle kaplanacak ve doğaya uygun bir görünüm verilecek.

  4. Yeni AKM'nin çatısında boğazı gören muhteşem bir restorant yer alacak. Cafelerin de olacağı yeni AKM'deki bu alanlar halka açık olacak.

    Yeni AKM'nin çatısında boğazı gören muhteşem bir restorant yer alacak. Cafelerin de olacağı yeni AKM'deki bu alanlar halka açık olacak.

  5. Yeni AKM'de 2500 kişi aynı anda program izleme imkanına sahip olacak. En güzeli ise dışarıya da bu gösterilerin dev ekranla yansıtılacak olması. Yayalaştırılan Taksim meydanında çimlerin üzerine oturup gösteriyi izleme imkanı olacak.

    Yeni AKM'de 2500 kişi aynı anda program izleme imkanına sahip olacak. En güzeli ise dışarıya da bu gösterilerin dev ekranla yansıtılacak olması. Yayalaştırılan Taksim meydanında çimlerin üzerine oturup gösteriyi izleme imkanı olacak.

  6. Tiyatro binası olarak 1946'da projelendirilerek Taksim Meydanı'nda inşa edilen AKM, Mimar August Perret tarafından yapıldı. İstanbul Kültür Sarayı adıyla 1969'da hizmete açılan merkez, 1970'te bir oyun sırasında çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi, onarımların ardından 1977'de yeniden sanatseverlerle buluştu.

    Tiyatro binası olarak 1946'da projelendirilerek Taksim Meydanı'nda inşa edilen AKM, Mimar August Perret tarafından yapıldı. İstanbul Kültür Sarayı adıyla 1969'da hizmete açılan merkez, 1970'te bir oyun sırasında çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi, onarımların ardından 1977'de yeniden sanatseverlerle buluştu.

  7. Koruma kurulu kararıyla binanın bulunduğu alan 1993'te "kentsel sit alanı", bina da 1999'da "korunması gerekli kültür varlığı" olarak tescil edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talebiyle Sakarya Üniversitesi'nin 2007'de hazırladığı yapının betonarme taşıyıcı sisteminin dayanımı hakkındaki raporda, binanın takviye edilmesi gerektiği belirtildi.

    Koruma kurulu kararıyla binanın bulunduğu alan 1993'te "kentsel sit alanı", bina da 1999'da "korunması gerekli kültür varlığı" olarak tescil edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talebiyle Sakarya Üniversitesi'nin 2007'de hazırladığı yapının betonarme taşıyıcı sisteminin dayanımı hakkındaki raporda, binanın takviye edilmesi gerektiği belirtildi.

  8. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde 2009'da tamirat ve tadilat işi ihalesi yapıldı. Yapılacak işler, kurul tarafından da onaylanmasına rağmen İstanbul 9. İdare Mahkemesi, aynı yıl içinde, dava konusu Koruma Kurulu Kararı'nın ve eki avan projenin iptaline karar verdi.

    İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde 2009'da tamirat ve tadilat işi ihalesi yapıldı. Yapılacak işler, kurul tarafından da onaylanmasına rağmen İstanbul 9. İdare Mahkemesi, aynı yıl içinde, dava konusu Koruma Kurulu Kararı'nın ve eki avan projenin iptaline karar verdi.

  9. Bunun üzerine, merkezin mevcut haliyle korunması, sadece güçlendirme, tamirat ve tadilat yapılmasına ilişkin projeler hazırlandı. Bakanlıkça 2012'de, "İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Güçlendirme, Tadilat ve Tamirat İşleri" işinin ihalesi gerçekleştirildi.

    Bunun üzerine, merkezin mevcut haliyle korunması, sadece güçlendirme, tamirat ve tadilat yapılmasına ilişkin projeler hazırlandı. Bakanlıkça 2012'de, "İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Güçlendirme, Tadilat ve Tamirat İşleri" işinin ihalesi gerçekleştirildi.

  10. Binada söküm işleri tamamlandıktan sonra, İTÜ İnşaat Fakültesince yapılan inceleme sonucu tahribatın beklenenin üzerinde olduğu raporu sonrasında, 23 Mayıs 2013 tarih ve 101321 sayılı Bakanlık Makamı oluru ile binanın tadilat işleminin durdurulmasına karar verildi.

    Binada söküm işleri tamamlandıktan sonra, İTÜ İnşaat Fakültesince yapılan inceleme sonucu tahribatın beklenenin üzerinde olduğu raporu sonrasında, 23 Mayıs 2013 tarih ve 101321 sayılı Bakanlık Makamı oluru ile binanın tadilat işleminin durdurulmasına karar verildi.