Hayatınızdan Abur Cuburları Çıkartacak 7 Yöntem

Gıda endüstrisinin tuzaklarından biri de abur cuburlar. Reklamları, tatları ve paketleriyle kendine çekiyor ve bağımlılık yaratıyorlar. Diyetisyen Fulya Bozdemir bu haftaki yazısında bu istekleri azaltma yöntemlerini ele aldı. İşte abur cubura son veren 7 yöntem

  1. Uygulamanız gereken birkaç madde ile paketlenmiş gıda tüketiminin önüne geçmek mümkün! Çünkü çoğu zaman dikkat ediyorum ama kilo veremiyorum cümlesinin sebebi bu isteklerdir.

    Uygulamanız gereken birkaç madde ile paketlenmiş gıda tüketiminin önüne geçmek mümkün! Çünkü çoğu zaman dikkat ediyorum ama kilo veremiyorum cümlesinin sebebi bu isteklerdir.

  2. 1- Planlı olun    Yemeklerinizi ve atıştırmalıklarınızı önceden hazırlamayı deneyin. Sağlıklı beslenme, emek ister. Her an sağlıklı gıdalara ulaşamayabilirsin. Eğer yanınızda bir sebze yemeği ya da salata varsa dışarıdan pizza söylemezsiniz, öyle değil mi? Ayrıca çantanızda elma, portakal gibi meyveler ve fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler bulunursa 17:00 de vuran ataklarınızı sağlıklı olarak geçirmeniz mümkündür.

    1- Planlı olun Yemeklerinizi ve atıştırmalıklarınızı önceden hazırlamayı deneyin. Sağlıklı beslenme, emek ister. Her an sağlıklı gıdalara ulaşamayabilirsin. Eğer yanınızda bir sebze yemeği ya da salata varsa dışarıdan pizza söylemezsiniz, öyle değil mi? Ayrıca çantanızda elma, portakal gibi meyveler ve fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler bulunursa 17:00 de vuran ataklarınızı sağlıklı olarak geçirmeniz mümkündür.

  3. 2- Temiz beslenin    Doğru ve temiz gıdalarla beslendiğinizde, abur cubur gibi sağlıksız paketli ürünlere karşı arzunuz azalacaktır. Etiketinde doğal, düşük kalorili, glutensiz yazan her ürüne inanmayın. Mutlaka etiket okuyun. Light bir bisküvi yemek yerine, havuç yemeyi tercih edin mesela.

    2- Temiz beslenin Doğru ve temiz gıdalarla beslendiğinizde, abur cubur gibi sağlıksız paketli ürünlere karşı arzunuz azalacaktır. Etiketinde doğal, düşük kalorili, glutensiz yazan her ürüne inanmayın. Mutlaka etiket okuyun. Light bir bisküvi yemek yerine, havuç yemeyi tercih edin mesela.

  4. 3- Lifli beslenin    Liflerin sağlığınıza katkıları sonsuz. Her kadının günlük 25-38 gr lif tüketmesi önerilir.

    3- Lifli beslenin Liflerin sağlığınıza katkıları sonsuz. Her kadının günlük 25-38 gr lif tüketmesi önerilir.

  5. 4-Stresinizi yönetin    Besinlere mutluluk ya da mutsuzluklarınızı yüklemeyin. Bazen aç olmadığınız halde bir şeyler yediğinizi farkediyorsanız, bir uzmandan yardım almayı deneyebilirsiniz.

    4-Stresinizi yönetin Besinlere mutluluk ya da mutsuzluklarınızı yüklemeyin. Bazen aç olmadığınız halde bir şeyler yediğinizi farkediyorsanız, bir uzmandan yardım almayı deneyebilirsiniz.

  6. 5- Kan değerlerinizi kontrol ettirin  Şekerli gıdalara karşı sürekli istek halindeyseniz, insülin direnci olup olmadığını kontrol ettirin. Özellikle vitamin ve mineral eksikliklerinde de bu istekleriniz artabiliyor.

    5- Kan değerlerinizi kontrol ettirin Şekerli gıdalara karşı sürekli istek halindeyseniz, insülin direnci olup olmadığını kontrol ettirin. Özellikle vitamin ve mineral eksikliklerinde de bu istekleriniz artabiliyor.

  7. 6- Yağdan korkmayın  Yağsız beslenme modası insanların aç kalmasına da sebep olmuştur. Sağlıklı yağlar sizi doygunluğa ulaştırarak belli gıdalara karşı isteklerinizi azaltır.

    6- Yağdan korkmayın Yağsız beslenme modası insanların aç kalmasına da sebep olmuştur. Sağlıklı yağlar sizi doygunluğa ulaştırarak belli gıdalara karşı isteklerinizi azaltır.

  8. 7- Gece uykusu alın    Uykunun iştah üzerindeki etkisini tüm araştırmalarda görüyoruz. Karanlık bir odada, wifisiz şekilde uyumayı deneyin.

    7- Gece uykusu alın Uykunun iştah üzerindeki etkisini tüm araştırmalarda görüyoruz. Karanlık bir odada, wifisiz şekilde uyumayı deneyin.