Bir Zamanlar Fakir Olan Milyarderler

Dünyanın en büyük şirketlerini yöneten milyarderler kariyerlerinin başında çok fakir hayatlar yaşadı. Kimisi saati 1 dolardan bulaşık bile yıkadı. İşte fakirlikten milyarderliğe uzanan o hayatlar:

  1. Dünyanın en büyük şirketlerini yöneten milyarderler kariyerlerinin başında çok fakir hayatlar yaşadı. Kimisi saati 1 dolardan bulaşık bile yıkadı. İşte fakirlikten milyarderliğe uzanan o hayatlar:

    Dünyanın en büyük şirketlerini yöneten milyarderler kariyerlerinin başında çok fakir hayatlar yaşadı. Kimisi saati 1 dolardan bulaşık bile yıkadı. İşte fakirlikten milyarderliğe uzanan o hayatlar:

  2. <p><b>Kenny Troutt</b></p>  ABD'nin en büyük telekomünikasyon altyapısı şirketlerinden Excel Communication'ın kurucusu, Kenny Troutt üniversite yıllarında sigorta satıcısı olarak çalıştı. Şu anda 1,7 milyar dolar kişisel serveti var.

    Kenny Troutt

    ABD'nin en büyük telekomünikasyon altyapısı şirketlerinden Excel Communication'ın kurucusu, Kenny Troutt üniversite yıllarında sigorta satıcısı olarak çalıştı. Şu anda 1,7 milyar dolar kişisel serveti var.

  3. <p><b>Howard Schultz</b></p>  Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks'ın CEO'su Howard Schultz, oldukça fakir bir ailede büyüdü. Schultz, üniversiteyi futbol bursuyla kazandı. Mezun olur olmaz Xerox şirketinde çalışmaya başladı. Sonrasında o zamanlar sadece 60 şubesi olan Starbucks'ta çalışmaya başladı. Şu anda 2 milyar dolar kişisel serveti var.

    Howard Schultz

    Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks'ın CEO'su Howard Schultz, oldukça fakir bir ailede büyüdü. Schultz, üniversiteyi futbol bursuyla kazandı. Mezun olur olmaz Xerox şirketinde çalışmaya başladı. Sonrasında o zamanlar sadece 60 şubesi olan Starbucks'ta çalışmaya başladı. Şu anda 2 milyar dolar kişisel serveti var.

  4. <p><b>Ken Langon</b></p>  ABD'li yatırımcı Ken Langon, gençliğinde bir kafeteryada işçi ve su tesisatçısı olarak çalıştı. Şu anda 2,1 milyar dolar kişisel serveti var.

    Ken Langon

    ABD'li yatırımcı Ken Langon, gençliğinde bir kafeteryada işçi ve su tesisatçısı olarak çalıştı. Şu anda 2,1 milyar dolar kişisel serveti var.

  5. <p><b>Oprah Winfrey</b></p>  Televizyon tarihinin en çok sevilen sunucularından ABD'li Oprah Winfrey, Mississippi'de fakir bir ailede dünyada geldi. Üniversiteyi bursla kazanan Winfrey, 19 yaşında ekrana çıkan ilk Afrikalı Amerikalı muhabir oldu. Şu anda 2,9 milyar dolar kişisel serveti var.

    Oprah Winfrey

    Televizyon tarihinin en çok sevilen sunucularından ABD'li Oprah Winfrey, Mississippi'de fakir bir ailede dünyada geldi. Üniversiteyi bursla kazanan Winfrey, 19 yaşında ekrana çıkan ilk Afrikalı Amerikalı muhabir oldu. Şu anda 2,9 milyar dolar kişisel serveti var.

  6. <p><b>Shahid Khan</b></p>  Otomotiv sektörünün en büyük yedek parça tedarikçilerinden biri olan Flex-N-Gate'i kuran Pakistanlı Shadid Khan, ülkesinden ABD'ye geldiğinde saati 1 dolara bulaşık yıkadı. Şu anda 3,8 milyar dolar serveti var.

    Shahid Khan

    Otomotiv sektörünün en büyük yedek parça tedarikçilerinden biri olan Flex-N-Gate'i kuran Pakistanlı Shadid Khan, ülkesinden ABD'ye geldiğinde saati 1 dolara bulaşık yıkadı. Şu anda 3,8 milyar dolar serveti var.

  7. <p><b>Kirk Kerkorian</b></p>  Las Vegas'ın en büyük otelcilerinden biri olan Kirk Kerkorian, Ermenistan'dan ABD'ye göçen ailelerden. Okul hayatını yarıda kesip, boksörlük yapan Kerkorian, İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere Hava Kuvvetleri'nde görev aldı. Şu anda 3,9 milyar dolarlık servete sahip.

    Kirk Kerkorian

    Las Vegas'ın en büyük otelcilerinden biri olan Kirk Kerkorian, Ermenistan'dan ABD'ye göçen ailelerden. Okul hayatını yarıda kesip, boksörlük yapan Kerkorian, İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere Hava Kuvvetleri'nde görev aldı. Şu anda 3,9 milyar dolarlık servete sahip.

  8. <p><b>John Paul DeJoria</b></p>  Kapıdan kapıya şampuan satan John Paul Mitchell Systems'ini kuran DeJoria, bu işi bir imparatorluğa dönüştürmeden önce ailesine destek olmak için Noel kartpostalları ve gazete satıyordu. Daha sonra Patron Tequila şirketini kuran Dejoria'nın şu anda 4 milyar dolar kişisel serveti bulunuyor.

    John Paul DeJoria

    Kapıdan kapıya şampuan satan John Paul Mitchell Systems'ini kuran DeJoria, bu işi bir imparatorluğa dönüştürmeden önce ailesine destek olmak için Noel kartpostalları ve gazete satıyordu. Daha sonra Patron Tequila şirketini kuran Dejoria'nın şu anda 4 milyar dolar kişisel serveti bulunuyor.

  9. <p><b>Do Won Chang</b></p>  ABD'nin en büyük kadın giyim markalarından Forever 21'in kurucusu Do Won Chang, karısıyla birlikte şirketini kurmadan önce, ABD'ye geldiği ilk zamanlarda kapıcı, benzinci, bir kafede işçi olarak çalıştı. Şu anda 5 milyar dolarlık kişisel servetin sahibi.

    Do Won Chang

    ABD'nin en büyük kadın giyim markalarından Forever 21'in kurucusu Do Won Chang, karısıyla birlikte şirketini kurmadan önce, ABD'ye geldiği ilk zamanlarda kapıcı, benzinci, bir kafede işçi olarak çalıştı. Şu anda 5 milyar dolarlık kişisel servetin sahibi.

  10. <p><b>Ralph Lauren</b></p>  Tekstil devi, dünyanın en büyük moda devlerinden Ralph Lauren markasını oluşturmadan önce, bir tekstil şirketinde ayak işlerine bakıyordu. Şu anda 7,7 milyar dolarlık servetin sahibi.

    Ralph Lauren

    Tekstil devi, dünyanın en büyük moda devlerinden Ralph Lauren markasını oluşturmadan önce, bir tekstil şirketinde ayak işlerine bakıyordu. Şu anda 7,7 milyar dolarlık servetin sahibi.

  11. <p><b>Francois Pinault</b></p>  Gucci, Stella McCartney, Alexander McQueen ve Yves Saint Laurent gibi dev lüks markaların sahibi Fransız milyarder Francois Pinault, fakirlikten arkadaşlarının kendisiyle sürekli alay etmesinden sıkılıp, lise eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Şu anda 15 milyar dolarlık servetin sahibi.

    Francois Pinault

    Gucci, Stella McCartney, Alexander McQueen ve Yves Saint Laurent gibi dev lüks markaların sahibi Fransız milyarder Francois Pinault, fakirlikten arkadaşlarının kendisiyle sürekli alay etmesinden sıkılıp, lise eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Şu anda 15 milyar dolarlık servetin sahibi.

  12. <p><b>Leonardo Del Vecchio</b></p>  Ray-Ban ve Oakley gibi tüm dünyada milyonlarca kişinin satın aldığı gözlük üreticilerinin patronu Leonardo Del Vecchio, bir yetimhanede büyüdü. Daha sonra bir fabrikada işçi olarak çalıştı ve burada bir parmağının büyük bir kısmını makineye kaptırdı. Şu anda 15,3 milyar dolarlık kişisel servetin sahibi.

    Leonardo Del Vecchio

    Ray-Ban ve Oakley gibi tüm dünyada milyonlarca kişinin satın aldığı gözlük üreticilerinin patronu Leonardo Del Vecchio, bir yetimhanede büyüdü. Daha sonra bir fabrikada işçi olarak çalıştı ve burada bir parmağının büyük bir kısmını makineye kaptırdı. Şu anda 15,3 milyar dolarlık kişisel servetin sahibi.

  13. <p><b>George Soros</b></p>  Küresel ekonominin en etkili yatırımcılarından George Soros, gençlik yıllarında Nazi'lerin Macaristan saldırısında Londra'ya kaçtı. İngiltere'de oldukça fakir bir lise hayatı yaşadı. Soros şu anda 20 milyar dolarlık kişisel servetin sahibi.

    George Soros

    Küresel ekonominin en etkili yatırımcılarından George Soros, gençlik yıllarında Nazi'lerin Macaristan saldırısında Londra'ya kaçtı. İngiltere'de oldukça fakir bir lise hayatı yaşadı. Soros şu anda 20 milyar dolarlık kişisel servetin sahibi.

  14. <p><b>Li Ka-shing</b></p>  Asyalı sanayi devi Cheung Kong Industries'ın patronu Li Ka-shing,15 yaşında babasının ölümünün ardından ailesine yardımcı olmak için eğitime ara vermek zorunda kaldı. Şu anda 31 milyar dolarlık servetin sahibi.

    Li Ka-shing

    Asyalı sanayi devi Cheung Kong Industries'ın patronu Li Ka-shing,15 yaşında babasının ölümünün ardından ailesine yardımcı olmak için eğitime ara vermek zorunda kaldı. Şu anda 31 milyar dolarlık servetin sahibi.

  15. <p><b>Harold Simmons</b></p>  Şirket satın almaları konusunda bir efsane olarak bilinen Harold Simmons, elektrik ve su sisteminin olmadığı bir gecekonduda dünyaya geldi. Kendi çabalarıyla Teksas Üniversitesi'nden burs kazandı ve ekonomi eğitimi aldı. Simmons geçtiğimiz günlerde 82 yaşında hayatını kaybetti. Geride 40 milyar dolarlık servet bıraktı.

    Harold Simmons

    Şirket satın almaları konusunda bir efsane olarak bilinen Harold Simmons, elektrik ve su sisteminin olmadığı bir gecekonduda dünyaya geldi. Kendi çabalarıyla Teksas Üniversitesi'nden burs kazandı ve ekonomi eğitimi aldı. Simmons geçtiğimiz günlerde 82 yaşında hayatını kaybetti. Geride 40 milyar dolarlık servet bıraktı.

  16. <p><b>Larry Ellison</b></p>  Oracle şirketinin patronu Larry Ellison, gençlik yıllarında kendisini evlat edinen annesinin vefat etmesinin ardından, okulu bıraktı ve sekiz yıl boyunca birbirinden farklı alanlarda çalıştı. Şu anda 41 milyar dolarlık kişisel servetin sahibi.

    Larry Ellison

    Oracle şirketinin patronu Larry Ellison, gençlik yıllarında kendisini evlat edinen annesinin vefat etmesinin ardından, okulu bıraktı ve sekiz yıl boyunca birbirinden farklı alanlarda çalıştı. Şu anda 41 milyar dolarlık kişisel servetin sahibi.

3 Ocak 2014