Erdoğan'dan Kanadoğlu'na ağır sözler

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 06:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tedavülden kalkmış tip

Hasan TÜFEKÇİ / OSMANİYE

Başbakan Erdoğan, Yargıtay Onursal Başsavcısı Kanadoğlu'na, "Bazı emekli, tedavülden kalkmış tipler çıkıyorlar. Bazıları da hukukçular, onursal diye de bir sıfat almış kendine. Söylenen şu efendim, lider sultası. AKP sizin o bildiğiniz partilerden değil" sözleriyle çattı.



BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, son günlerde "Partilerde lider sultası var" diyen Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nu isim vermeden "Emekli, tedavülden kalkmış tip" olarak nitelendirdi. Erdoğan, üstü örtülü olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve eski milletvekili Turan Çömez'i de eleştirdi. Başbakan Erdoğan, Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de partisinin Siyaset Akademisi'ne katıldı ve özetle şunları söyledi:

"Zaman zaman bazı ifadeler duyuyorum. Söylenen şu efendim lider sultası. Son zamanlarda bazı emekli tedavülden kalkmış tipler çıkıyorlar, bazıları da hukukçular onursal diye de bir sıfat almış kendine. Partinin daha semtine bile uğramamış, parti adaylarını nasıl seçiyor bilmiyor. Bak AK parti sizin o bildiğiniz partilerden değildir. Öyle bir parti olmuş olsaydı 22 Temmuz'da AKP 81 vilayetin 80'inden milletinin iradesinden seçilenler parlamentoya gelmezdi. Kimseyi öteki diğeri yabancı diye asla dışlamadık. Gerilimden yana olmadık. Hizmetten uzaklaşmadık. Bu nedenle 5.5 yıldır iktidardayız. Siyasette istikrar olmazsa Türkiye'de istikrar olmaz. Ankara'nın doğusundan hiç geçmeyen hatta geçemeyen siyasetçiler var. Seçimden seçime milleti hatırlayanlar kongreden kongereye açılım yapanlar var.

Milliyetçilik, milletini ülkesini severek, bunlar için bunları bir şeyler yaparak olur. Milliyetçilik, ekonomisini dünyanın en iyi 17 büyük ekonomisine yükselterek yapılır. Türkiye'nin bölgesinin dünyasının küresel ve bölgesel güçlü bir aktörü gündemi belirlenen değil gündem belirleyen bir ülke olmak suretiyle olur. Yoksa masa başında slogan atarak ne milliyetçilik oluyor. Slogan atanların önce şu soruya cevap vermesi gerekiyor. Türkiye için ne yaptınız, Osmaniye için ne yaptınız? Adalet, tarım, sağlık, enerji, eğitim güçlü ekonomi, güçlü Türkiye için ne yaptınız? Bu sorulara somut karşılıklar bulduğunuz sürece milliyetçisiniz demektir. Değişim, cesaret, kararlılık vizyon ister."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber