Öğretmene 'polis dayağı' iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2010 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Balgat'ta Ömer Seyfettin İlköğretim Okulu'nda görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İhsan Akyıldız (30), İstanbul'da uygulama yapan polisler tarafından darp edildiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Vücudundaki morlukları gösteren Akyıldız, şikâyetini geri almayacağını söyledi.

İddiaya göre, 20 Mayıs 2010 Perşembe günü Fatih Yenikapı mevkiinde sahil yolunda ilerleyen İhsan Akyıldız yol kenarında uygulama yapan asayiş ekipleri tarafından durdurularak, genel bilgi taraması (GBT) yapılmak istendi. Kimliğini polislere veren Akyıldız işleminin normalden fazla süre sürmesi üzerine polislere işi olduğunu, yapılacak bir iş varsa yapılması gerektiğini ve gitmek istediğini söyledi. Bu sırada GBT yapan polisle tartışan Akyıldız gelişmeleri şöyle anlattı: "Yanımdaki çocuklarda kimlik çıkmayınca, polisler çocukları küfür ederek uzaklaştırdı. Güvenlik güçleri benimle ilgilenmede gecikince ben de onlara 'Kimliğimle ilgili bir işlem yapılacaksa yap. Acil işim var.' dedim. Herhalde onlar 'yap' kelimesine bozuldu. Memur beye emir telakki mi oldu, bilmiyorum. Birden fevri hareketler yapmaya başladı. 'Sen kimsin, bana emir mi veriyorsun?' gibi cümleler söyledi. Birden yakamdan tutup, beni tokatlamaya başladı. İlk etapta bir polis bana vurdu. Daha sonra olay büyümesin diye sivil görünümlü şahısların yanına gittim. Vatandaş zannettiğim şahısların yanına gittiğimde onlar da bana vurmaya başladı. Diğer memurlara 'Arkadaşınız bana vuruyor niye müdahale etmiyorsunuz?' diye sorduğumda, onlar bana 'Sen niye polise vuruyorsun?' diye sordu. 'Ben polise vurmadım ki' cevabını verdim."

Bir polisin "Polise niye vuruyorsun?" diye bağırdıktan sonra hayalarına iki tekme vurduğunu ileri süren Akyıldız, "O darbeden sonra kendimden geçmişim. Yerde olduğumu hatırlıyorum. 3-4 kişi üstümde bana gelişigüzel vuruyordu. Gerisini hatırlamıyorum." diye konuştu. O esnada insanın ağzından çıkacak pek çok kelime olduğunu ve canhıraş bir şekilde 'Allahuekber' diye bağırdığını ifade eden Akyıldız, "Bu kelime birinin o kadar ağrına gitmiş ki gırtlağıma yapışıp sıkmaya başladı. Ben zaten yerdeyim, kelepçe taksınlar. Beni götürsünler. Ama niye gırtlağımı sıktılar anlam veremedim." ifadelerini kullandı.

Aldığı darbeler nedeniyle günlerdir başının ağrıdığını, gırtlağının sıkılması nedeniyle yutkunamadığını belirten Akyıldız, Fatih Adliyesi'ne gelerek, görevli 5 polis memuru hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. 24 günlük evli olduğunu ve eşini görmek için İstanbul'a geldiğini kaydeden Akyıldız, şikayetini asla geri almayacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber