88 ülkede staj imkanı!!!

Haber Giriş : 08 Mart 2005 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşamınıza yön verecek AIESEC seçmelerine katılarak dünyanın 88 ülkesinden birinde staj yapabilirsiniz. Uluslararası iş tecrübesi edinmek, farklı iş kültürlerini tanımak ve farklı ülkelerden arkadaşlar kazanmak gibi birçok fırsatı sunan AIESEC'in, Nisan ayı başında gerçekleştirilecek olan II. seçmeleri için geri sayım başladı. Yaşam seçiminizi yapmak için son başvuru tarihi 02.Nisan.2005

KİMLER BAŞVURABİLİR?

AIESEC seçmelerine katılabilmek için İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri, Elektronik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği, Sosyoloji, Psikoloji bölümlerinde en az ikinci sınıfta okuyor olmak veya bu bölümlerden 2003-Ocak ayından sonra mezun olmuş olmak gerekiyor. AIESEC şubelerinin bulunduğu Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illeriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ikamet eden ve yukarıdaki bölümlerde öğrenim hayatını sürdüren ya da mezun olmuş öğrenciler programa başvuruda bulunabiliyorlar.

SEÇMELER NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

Seçmeler ön eleme ve sözlü komisyonlar olmak üzere 2 aşamadan meydana geliyor. Öğrencilerin doldurdukları başvuru formundaki bilgiler ve yabancı dil sınavı sonuçlarına göre 1. aşama olan ön elemeler gerçekleştiriliyor. Ön elemelerdeki en önemli kriter, öğrencinin doldurmuş olduğu Başvuru Formu' nun, dünyada AIESEC' le stajyer isteyen eden firmaların taleplerine uygunluğu. Bu aşamayı geçen öğrenciler ise ikinci aşamaya girmeye hak kazanıyorlar.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber