Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı ne anlam ifade ediyor?

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer'in önerisi doğrultusunda, 18- 20 Kasım 2011 tarihleri arasında, Antalya'da "Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı" düzenlendi. Çalıştay'da "Hizmet öncesi öğretmen yetiştirme", "Öğretmen atama kaynakları, seçme süreci ve yerleştirme", "Uyum ve adaylık süreci, sürekli mesleki gelişim", "Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları" başlıkları altında çalışmalar yapılmış ve belirli kararlar alınmıştır. Ancak mevzuatımız bağlamında şu hususu belirtmek istiyoruz: Çalıştay'da alınan kararlar nihai kararlar değildir. Bu karar öneri mahiyetinde olup, hayata geçirip geçirmemek MEB'in takdirindedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Kasım 2011 08:05, Son Güncelleme : 02 Haziran 2018 14:24
Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı ne anlam ifade ediyor?

Çalıştay'a katılanları görmek için tıklayınız.

Bugünkü gazetelerde yer aldığı üzere, Çalıştay'da "lala öğretmenlik", "özür grubu nakillerin her yarı yıl sonunda yapılması", KPSS Öğretmenlik sınavında alan konularından da soru sorulması, mahrumiyet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere yüzde 30 zamlı maaş verilmesi gibi bazı kararlar alınmıştır.

Yukarıda yer alan her bir konu için mevzuat bağlamında değişiklik yapılması gerekmektedir. Örneğin mahrumiyet bölgesindekilere maaş zammı için yasal düzenleme, nakiller için yönetmelik düzenlemesi gerekmektedir.

Kararlar kesin ve herkes tarafından uyulması zorunlu kararlar değildir. Ancak, MEB bu yönde bir çalıştay düzenlemesine karar verdiğine göre, ortaya çıkan kararları da büyük bir ihtimalle önemseyecektir.

Bu hususların gözöüne alınarak değerlendirmelerin yapılması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber