Kursiyer Net Projesi tabletler ve mobil cihazlarda çalışabilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Mart 2012 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KursiyerNET,kullanıcıların zaman ve mekândan bağımsız olarak, internet üzerinden görsel veişitsel bilgisayar eğitimi alabilecekleri bir projedir. Platform üzerindenyüksek ses ve görüntü kalitesi ile hazırlanmış, Word, Excel, PowerPoint,Access, Flash, PhotoShop, SoundBooth, Quark Express, 3Ds Studio Max,ActionScript 3.0, Visual Studio .NET yazılımlarına ait video derslersunulmaktadır. İçerikler, Fatih projesi kapsamında öğretmen ve öğrencileredağıtılan tabletler de dahil olmak üzere mobil cihazlarda çalışabilecek şekildetasarlanmıştır.

Her geçen günartan ders sayısı ve çeşitliliği sunulan sisteme girişlerde herhangi birkullanıcı adı ve şifre sorgulaması yapılmadan tüm halkımıza ücretsizsunulmaktadır. Sistemi benzerlerinden ayrılan en önemli yönü, düşük bağlantıhızlarında dahi çok hızlı bir şekilde videoları yükleyebilmesidir.

Hâlihazırda 41çeşit yazılım kategorisi altında, 748 adet video ders sunulmaktadır. 15.03.2012tarihi itibariyle 5.562.342 toplam ziyaretçi sayısı, 1.486.550 derslerinizlenme sayısı ve günlük ortalama 2000 i aşkın çevrimiçi kullanıcı sayısınasahiptir.

Projeye, yüksekteknolojili .NET yazılım diliyle birlikte HTML-5 teknolojisi entegreedilmiştir. Dersler yazılım çeşidine göre kategoriler altında sunulmakta,akıllı arama filtresi ile hızlı bir şekilde istenen derslereulaşılabilmektedir.

Günlük hayattakullanıcıların en çok talep ettiği yazılımlar tespit edilmekte ve yazılımlarınson sürümlerine ait senaryo bazlı dersler hazırlanmaktadır. Kullanıcılar budersleri, sayfanın altında bulunan kontrol paneli ile istedikleri her andurdurma ve oynatma kolaylığı ile izleme şansına sahiptirler. Projeden öğrenci,öğretmen ve velilerimizin faydalanması hedeflenmektedir.

Proje adresi:

http://kursiyernet.meb.gov.tr/kursiyer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber