MEB'den tatbikatta yaralanarak ölen öğrenci haberleri hakkında açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Mart 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19/03/2012 tarihindebasında çıkan Bitlis İli Ahlat İlçesi Çok Programlı Lisesi'nde 28/11/2011tarihinde yapılan deprem ve yangın tatbikatı esnasında bazı öğrencilerinyaralandığı ve bir öğrencinin hayatını kaybettiği, haberleriyle ilgili olarak,basında yer alan haberler üzerine açıklama yapılması gerekli görülmüştür.

Bitlis MilliEğitim Müdürlüğünce okula aynı gün İl Eğitim Denetmenleri gönderilerekinceleme-soruşturma işlemi başlatılmıştır. Olayda ihmalleri tespit edilen OkulMüdürü H. E, Müdür Yardımcısı S. A. ve Metal Öğretmeni (Alan Şefi) R. Y. açığa alınmış, bu kişiler disiplinsoruşturması sona erinceye kadar görevlerine başlatılmamışlardır.

Yapılan disiplin soruşturması sonucunda olaydaihmalleri görülen Okul Müdürü H. E., Müdür Baş Yardımcısı M. N. D., Okul Sivil Savunma Amiri Elektrik TeknikÖğretmeni C. S., Metal Öğretmeni (Alan Şefi) R. Y. ve Müdür Yardımcısı S. A. fiilleringerektirdiği disiplin cezalarıyla cezalandırılmışlardır.

Disiplin soruşturması sonucuna göre, idari yönden deOkul Müdürü H. E. Güroymak Kız Meslek Lisesine, Müdür Baş Yardımcısı M. N. D.,Müdür Yardımcısı olarak Ahlat Yeniköprü İlköğretim Okuluna, Müdür Yardımcısı S.A. yöneticilik görevi üzerinden alınıp öğretmen olarakAdilcevaz Lisesine ataması yapılarak görev yerleri değiştirilmiş, bu sorumlularhakkında Adli yönden yargılanma izni verilmiştir. Olayla ilgili olarak AdliYargılama süreci devam etmektedir.

Kamuoyuna saygılarımızladuyurulur.

Basınve Halkla

İlişkilerMüşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber