Polislerin tayin tepkisi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 28 Mart 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir süre önce yaklaşık 700 polis memurunun 2. şark görevi tayininin ardından şimdi de 600 polis memurunun 'batı' tayini çıktı.

Meslekte 14 yıl ve üzeri görev yapan polis memurları 'tayin' ediliyor. Yaklaşık 600 polis memurunun batı illerine tayini çıktı. Polis memurlarına tayinleriyle ilgili tebligat yapılırken önümüzdeki günlerde gitmeyi isteyecekleri yerlerle ilgili tercih yapmaları istendi.

Yıllarca Adana'da görev yaptıktan sonra batı illerine tayinlerinin çıkacağı bildirilmesiyle şaşkına dönen polis memurları tayinlerin durdurulmasını istedi.

Adana'da kurulu bir düzenleri bulunduğu belirten polis memurları, "Bu kadar yıl aradan sonra başka ile gönderilmek yanlış bir uygulama. Çocuklarımız okula gidiyor, ev alıp Adana'ya yerleşmeyi düşünenlerimiz var. Kısaca Adana'ya alıştık. Şimdi bu tayin yüzünden hayatımız alt üst oldu. Çocuklarımız ve eşlerimiz gitmek istemiyor. Polis olarak her yerde görev yaparız, ancak emeklilği gelmiş polislere böyle bir atama yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu tayin meslekte 10 yılımızda yapılsa normal karşılardık. Bu tayin kararından vazgeçilmesini istiyoruz" diye yakındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber