İstanbul'daki okullara 'Vatanın Kilidi Çanakkale' kitabı dağıtılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2012 16:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Damla Yayınevi arasında, İstanbul'daki tüm okullara Sara Gürbüz Özeren'in kaleme aldığı ?Vatanın Kilidi Çanakkale? kitabı ve ?Çanakkale Zaferi Haritası?nın dağıtılmasına ilişkin protokol imzalandı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, dünya harp tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Savaşı'nın, Türkiye'nin ortak değerlerini ve ortak tarihini yansıtan bir yönü bulunduğunu belirtti.

Özellikle orta öğretim seviyesindeki çocukların rahatlıkla okuyacakları bu kitabın, dili ve olayı yansıtması açısından uzmanlardan oluşan bir komisyon tarafından onaylandığını belirten Yıldız, okumayla ve kitapla ilgili her türlü projeye açık olduklarını vurguladı.

Yıldız, protokol kapsamında İstanbul'daki 2 bin 200'e yakın okula birer kitap ve harita verileceğini söyledi.

Damla Yayınevi Genel Müdürü Hüseyin Doğru da çocuk ve gençlik yayınlarına önem verdiklerini belirterek, tarih bilincini artırma düşüncesiyle böyle bir kitap yayınladıklarını söyledi.

Doğru, Sara Gürbüz Özeren'in, bir yıllık çalışma sonucunda hazırladığı kitabın, çocuklara vermek istedikleri Çanakkale ruhunu çok iyi yansıttığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber