Erzurum'da bu yıl 10 bin yeni konut yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2012 17:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, il merkezinde yıl içerisinde 10 bin yeni konutun temelinin atılacağını açıkladı.

Erzurum kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlara kavuşacak. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Aziziye, Palandöken ve Yakutiye Belediyeleri ile birlikte önümüzdeki aydan itibaren 10 bin konutun temelinin atılacağını söyledi. TOKİ ile işbirliği içerisinde kentsel dönüşüm kapsamında 10 bin yeni konutun üretileceğini dile getiren Başkan Küçükler bunun da şehrin görselliğine katkı sağlayacağını dile getirdi. AK Partili Belediyeler olarak uydu kentleri imara kapattıklarını dile getiren Küçükler, eski Erzurum denilen il merkezinde yeni konut üretimine ağırlık vereceklerini ifade etti. Şehitler, Gavurboğan, Hasan-i Basri, Telsizler, eski Mal Meydanı, 200 Evler ve Ilıca'da önümüzdeki aydan itibaren 10 bin konutun temelenin atılacağına işaret eden Küçükler, "Şehrin dört tarafında yeni modern bina inşaatları yükselecek. Eski Erzurum'u kentsel dönüşümle modern görünüme kavuşturacağız." dedi.

Geçtiğimiz yıl ilçe belediyeleri ile birlikte kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde gecekondu veya gecekondu niteliğinde10 bine yakın konutun yıktırılıp, istimlak edildiğini de hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, "Kentsel dönüşüm çok önemli.Biz kentsel dönüşüme şehrin görsel zengiliği ve geleceği adına önem veriyoruz. Geçen yıl 10 bine yakın gecekondu veya niteliğinde bina yıktık. Bu yıl da 10 bin yeni konutun temelini atacağız. Bu sayede şehrin konut sıkıntısını çözeceğiz. Erzurum'u metruk binalardan kurtarıp görselliği zengin modern binalara kavuşturacağız. Artık, şehir merkezini izbe görünümde bırakıp uydu kentler oluşturmayacağız. Dadaşkentte imarlaşmayı durdurduk." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber