İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

4+4+4 görüşmeleri genel kurulda devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2012 17:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulunda, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin 1. bölümü üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Genel Kurulda, CHP, Mersin Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer enerji santralinin bölge ve insan sağlığı üzerinde gösterebileceği etkiyle ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesini talep etti.

Öneri üzerine CHP grubu adına söz alan Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Çernobil Nükleer Santrali'ndeki patlamayı anımsatarak, ''Aynı olayı Akkuyu'ya getiriyorsunuz. Japonya 54 nükleer santrali kurdu, 53'ünü kapattı. Bundan ders almıyorsunuz'' dedi. Atıcı, enerjinin nükleer yollardan elde edilmesinin sanıldığı kadar ucuz olmadığını, Türkiye'nin bu santrali kuracak teknolojiyi barındırmadığını ileri sürdü. Atıcı, AK Parti sıralarından gelen ''tezek mi yakalım'' sözüne karşılık, ''Evet tezek yakalım daha iyi. Onun dumanı gider ama nükleer bir sızıntı yedi sülalenizin DNA'sını kırar'' dedi.

MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, nükleer enerjiden çok güneş, rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, nükleer enerji yatırımı yapmak isteyen şirketlerin Türkiye gibi orta gelişmişlikteki ülkeleri tercih etmeye başladıklarını ileri sürdü.

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, nükleer enerji santrali konusunda kendilerinin her seferinde gerçekleri ortaya koyduklarını ancak ''populizm uğruna'' bazı milletvekillerince Meclis kürsüsünden eleştirildiğini söyledi. ''Dünya bu enerji kaynağının nimetinden istifade ediyor, biz de edeceğiz'' diyen Demirkıran, Akkuyu'da kurulacak enerji santralinin bölgeye ve insan sağlığına zarar vereceği yönündeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurulda, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin 1. bölümü üzerinde görüşmelere geçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber