Meclis, 5 Nisana kadar ziyaretçi kabul etmeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2012 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİS 5 NİSAN'A KADAR ZİYARETÇİ KABUL ETMEYECEK

TBMM 12 yıllık Kademeli Eğitim Yasa Tasarısı için yoğun bir mesai sürecine başladı. Muhalefetin önerge bombardımanına karşın Meclis tasarının yasalaşması için tam mesaiyle çalışmalarını sürdürüyor.

TBMM Genel Kurulu'nda önceki gece 01.30'a kadar süren ilk görüşmelerde 4+4+4 teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Oylamada 390 milletvekili oy kullanırken 289 kabul, 101 ret çıktı. Muhalefetin usul tartışmaları, önerge ve konuşmalarla engellemeye çalıştığı görüşmeler sırasında AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın twitter'a yazdığı ?4 artı 4 artı 4 okulları vurmadı, meyhaneleri vurdu. CHP tam kadro Meclis'te? sözleri CHP tarafından protesto edildi. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin yazıyı onaylamadıklarını belirten konuşmasının ardından görüşmelere geçilebildi.

Eğitim sistemi demokratikleşecek

Teklifin tümü için konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ?Açığa çıkacak öğretmenimiz olmayacak.Eğitim sistemi demokratikleştikçe ve esnekleştikçe bu ülkede yaşayan herkes hangi etnik ve dini yapıda olursa olsun hangi tür eğitim ihtiyacını duyarsa duysun hepsi bu esneklikten azami derecede yararlanacak. İmam hatip okulları da bundan azami derecede yararlanacak. okul öncesi yine 36- 60 ay çocuklarımız için devam edecek? dedi. Şahsı adına söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, komisyon görüşmesinin yok hükmünde olduğunu iddia etti. NEŞE SARIDOĞAN ANKARA

Meclis'te 28 Şubat arbedesi

TBMM'DEki 4+4+4 yasa teklifi görüşmeleri sırasında MHP'li Celal Adan ile AK Partili Zülfü Demirbağ arasında gerginlik çıktı. Adan, 28 Şubat'la ilgili AK Partililer'i suçlayan sözlerine Demirbağ'ın itiraz etmesi üzerine sinirlendi. AK Partili vekilin üzerine yürüyen Adan'ı partili arkadaşları zor sakinleştirdi. Meclis Başkanvekili Meral Akşener, Adan'ı kolundan tutarak kürsünün önünden uzaklaştırdı. Oturumda bir tartışma da CHP'li Nur Serter ile AK Partili Mehmet Sağlam arasında yaşandı.

MHP'LİLERE POLİS YUMRUĞUNU ANLATTI

Genel Kurul'daki görüşmeler ilginç görüntülere de sahne oluyor. Batman'daki Nevruz'da polis tarafından darp edildiğini söyleyen Mardin bağımsız milletvekili Ahmet Türk kendisine geçmiş olsun dileklerini ileten MHP'li vekillere darbe aldığı gözünü ve olayları anlattı.

Şamil Tayyar'ın twItter mesajı CHP'lileri kızdırdı

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın Deniz Baykal'ın oturduğu sıraya gelerek Baykal ile sohbet ettiğini gören CHP'liler, ?Neden geldin, ne işin var burada, çık dışarıya? diyerek tepki gösterdi. Tayyar tepkilere gülümseyerek yanıt verererek oturduğu sıraya döndü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber