Vekilin akupunktur tedavisi devletten

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Mart 2012 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, milletvekillerine yurt dışında tedavinin yolunu açan yönetmelik taslağı hazırladı.

Buna göre,Meclis milletvekillerinin yurtdışında yaptıracakları organ ve doku nakillerini Meclis bütçesinden karşılamaya hazırlanıyor. Geçmişte, vekiller yurtdışı gezisinde hastalandığı takdirde yurtdışında organ ve doku nakli yaptırabiliyordu. Ayrıca milletvekili ve ailelerinin akapunktur gibi alternatif tıp giderleri de Meclis'e fatura edilecek. TBMM'de yeni Teşkilat Yasası'nın yürürlüğe girmesinden sonra sağlık hizmetleriyle ilgili köklü değişiklikler hayata geçiriliyor.

Alternatif tıp güvence altında

Bu çerçevede Milletvekillerine, Yasama Organı Eski Üyelerine ve Dışarıdan Atandıkları Bakanlık Görevi Sona Erenlere Tedavi Yardımı Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı yarın toplanacak Meclis Başkanlık Divanı'nda masaya yatırılacak. Yönetmelik taslağına göre, alternatif tıp tedavisi de Meclis'in güvencesi altına girecek. Milletvekilleri ve ailelerinin akupunktur tedavileri yeni dönemde Meclis tarafından ödenecek. Taslakta eski ve mevcut milletvekilleri ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler, Sağlık Bakanlığı raporu ile yurtdışında 6 ay tedavi görmesinin yolu açılacak. Hatta tedavi süresi raporla iki yıla kadar uzatılabilecek. Vekiller ve ailelerinin, yurt içinde sağlanamayan organ ve doku nakli işlemleri için yurtdışına gönderilmesinin de yolu açılacak. NEVİN BİLGİN ANKARA

YURTDIŞI SÜRESİ UZATILACAK

Organ ve doku nakli ile normal tedavi de var

Uygun organ ve dokunun bulunmasına kadar geçen süredeki giderler Meclis tarafından karşılanacak. Bu süre 6 aylık dönemler halinde uzatılabilecek. Yurt dışından alınacak tedavi hizmeti organ ve doku nakliyle sınırlı kalmayacak. Normal tedavilerdeki bazı tetkikler de yurtdışında yaptırılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber