29 Mart 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2012 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 Mart 2012 Perşembe

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'daki temaslarının son gününde Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney'le görüşecek.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu ?İnternet Andıcı' davası sanıklarının yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.30)

?Futbolda şike' davasının görülmesine İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Bgünkü duruşmada tutuksuz sanıkların savunmaları alınacak. (09.30)

Darbe mağduru asker, Evren ve Şahinkaya'nın can güvenliğinin korunmasını istedi (Özel)

12 Eylül 1980 darbesinin ardından görüşleri nedeniyle TSK'dan atılıp 2 buçuk yıl hapis yatan emekli Üsteğmen Rahmi Yıldırım, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya aleyhine açılan davaya müdahil olmak için başvurdu. Yıldırım, başvuru dilekçesinde, sanıkların vefatı halinde davanın düşeceğine dikkat çekerek suikast ve benzeri tehditlere karşı, Evren ve Şahinkaya'nın can güvenliklerinin sağlanmasını talep etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bakanlıkta Uluslararası Kooperatifler Yılı açılış toplantısına katılacak. (11.00)

Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında toplanacak. (14.00)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Malatya'da, Kredi Garanti Fonu Bölge Müdürlüğü açılışına ve yeni Türk Ticaret Kanunu tanıtım toplantısına katılacak, inceleme ve ziyaretlerde bulunacak. (11.30-16.00)

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Memur-Sen'i ziyaret edecek. (10.30)

Eğitim Sen üyelerinin 4+4+4 sistemine karşı başlattıkları eylemleri sürüyor.

Bursa'da KESK TBMM'de görüşülen 4+4+4 eğitim sistemini protesto edecek. (12.00)

12 Eylül darbesi ile ilgili davaya müdahil olmak isteyen Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, konu ile ilgili Diyarbakır'da basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Suriyeli Okul Müdürü: Tampon bölge bir an önce kurulmalı

Suriyeli çocukların, yarım kalan eğitimlerini tamamlamaları için Hatay'da açılan okulun müdürü, tampon bölgenin bir an önce kurulması gerektiğini belirtti. Çocukların eğitimlerini tamamlamaları için hiç bir ücret almadıklarını belirten Müdür, bu konuda Türkiye'den yardım istedi.

Brüksel'de Avrupa Parlamentosu, Türkiye hakkında hazırlanan ilerleme raporunu oylayacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum lider Dimitris Hristofyas ile görüşmesinin ardından basın açıklaması yapacak.

Arap Birliği Zirvesi Irak'ın başkenti Bağdat'da yapılıyor.

Moskova'da Rus-Türk iş adamlarının ortaklığı ile kurulan Uluslar arası Atlantik Eğitim Kurumları, Uluslararası Eğitim Merkezi ?Etnosfera? ve Moskova Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenen Rusça Olimpiyadı'nda Buranovolu Babuşkalar (nineler) sahne aldı. Azerbaycan'da yapılacak Eurovizyon Şarkı Yarışması'nda Rusya'yı temsil edecek babuşkalar Türkiye'ye selam gönderdi, yarışmada destek istedi.

Suriye'deki gelişmeler takip ediliyor.

SPOR

Kadınlar Euroleague'de Galatasaray MP-Fenerbahçe karşı karşıya gelecek (20.45)

Orduspor Başkanı Türkmen: Cumartesi akşamı Galatasaray'ı mağlup etmek istiyoruz. (Özel)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber