SGK, yüz nakli için 100 bin TL ödeyecek/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Acar: SGK 100 Bin TL'ye kadar ödeme yapacak.

Yüz naklinde Sosyal Güvenlik Kurumu 100 bin liraya kadar ödeme yapacak.

SGK Başkanı Fatih Acar, "estetik amaçlı olmayan nakiller konusunda duyarsız kalamazdık, böyle bir açılım getirmiş olduk" dedi.

Acar, Risk Odaklı Denetim Modeli ve yüz nakli konusunda fiyatlandırma komisyonunda alınan kararlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SGK, yüz nakli için Akdeniz Üniversitesi'ne 46 bin lira ödeyecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, yüz naklinde 15 günlük tedavi süreci için Akdeniz Üniversitesi'ne 46 bin lira ödeneceğini açıkladı. Acar, yüz nakli ameliyatlarında ilk 15 günlük hassas dönem için fiyatlandırma komisyonu tarafından 42 bin TL paket işlem bedeli belirlendiğini, üniversite hastanelerine ise yüzde 10 ilave ile 46 bin 200 TL ödeme yapılacağını kaydetti.SGK Başkanı Fatih Acar, sağlık alanında son dönemde yaşanan gelişmeler ile ilgili düzenlenen programda geçtiğimiz günlerde yapılan yüz nakli operasyonları ile ilgili SGK tarafından yapılacak ödemeyi açıkladı. Akdeniz Üniversitesi'nde Türkiye'nin yüz akı olabilecek bir yüz nakli ameliyatı gerçekleştirildiğinin altını çizen Acar, "Bundan 10 gün kadar önce fiyatlandırma komisyonumuz toplandı. Benim başkanlığımdaki komisyon, yedi farklı bakanlığın genel müdürü düzeyinde arkadaştan oluşuyor. Bu komisyonda yapılan değerlendirmelerde biz ilk defa yüz ve kol nakli gibi işlemleri geri ödeme kapsamına almış olduk. Burada 15 günlük hizmetler içerisinde paket fiyat olarak 42 bin TL, üniversite hastanelerine ise yüz 10 ilave ile 46 bin 200 TL civarında bir fiyat belirledik. Bu hastaların 2 aylık tedavi süreçleri göz önüne alındığında 100 bin TL'ye yakın bir fiyatı ödemiş bulunuyoruz. Bu rakamlar bize 53 bin TL intikal ettirilmişti. Biz bu rakamı değerlendirdik komisyonda, bu rakama yakın bir rakamı kurum olarak ödemeyi kararlaştırdık. Bu anlamda altı çizilmesi gereken konu bu ameliyatların estetik amaç dışında yapılan ameliyatlar kapsamı dışında olmalardır." dedi.

Acar, bu hastaların 2 veya 3 ay tedavi olabildiklerini vurgulayarak, "Biz bu dönemi ikiye ayırdık. 15 günlük hassas bir dönem var. Ameliyatın başlangıcıyla ameliyatın bitiş dönemine kadar geçen süre için, yani 15 günlük süre için bir paket fiyat belirledik. Bu paket fiyat 42 bin 200 TL. Bize üniversiteden gelen talep 53 bin TL, biz üniversitenin talebine yakın bir fiyat belirlemiş olduk." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber