Belediye başkan vekili ve babası silahlı saldırı sonucu öldürüldü/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'ın İscehisar Belediye Başkan vekili Seydi Aşkın ile babası Mustafa Aşkın, uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldü.

Alınan bilgiye göre, bir seminere katılmak için Antalya'ya giden Belediye Başkanı Mustafa Çibik'in yerine vekalet eden belediye meclis üyesi Seydi Aşkın, başkanlık makam odasında B.A'nın silahlı saldırısına uğradı. Aşkın, olay yerinde hayatını kaybetti.

Olaydan sonra kaçan şüpheli B.A, daha sonra Seydi Aşkın'ın babası Mustafa Aşkın'ı da ilçe merkezinde silahla öldürdü.

Kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.

Belediye Başkan vekili Aşkın, babası ve avukatı Hayran'ı silahla öldürdüğü iddiasıyla aranan katil zanlısı yakalandı

İscehisar Belediye Başkan vekili Seydi Aşkın (48), babası Mustafa Aşkın (74) ve avukatı Hüseyin Hayran'ı tabancayla öldürdüğü iddiasıyla aranan katil zanlısı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İscehisar Belediye Başkan vekili Seydi Aşkın'ı başkanlık makamında, babası Mustafa Aşkın'ı ilçe merkezinde, avukatı Hüseyin Hayran'ı kent merkezindeki bürosunda silahla öldürdüğü iddiasıyla aranan şüpheli B.A. (38), merkeze bağlı Gebeceler beldesi girişinde otomobilinde gözaltına alındı.

Mermer atölyesi sahibi şüpheli B.A'nın, sorgusunda, ağabeyi Basri A'nın, yaklaşık 8 yıl önce Belediye Başkan vekili Seydi Aşkın ve babası Mustafa Aşkın'ın sahip olduğu ekmek fırınında çalışan Osman Kara'yı bir tartışma sonucu bıçaklayarak öldürdüğünü anlattığı belirtildi.

B.A'nın şu iddialarda bulunduğu öğrenildi:

''Kamu davası sonucu ağabeyim Basri A. hapis cezası aldı. Osman Kara'nın ailesi, Seydi ve babası Mustafa Aşkın'ın teşvikiyle ağabeyime 200 bin liralık tazminat davası açtı. Dava sonucunda bizim 200 bin lirayı ödememiz istendi. Başkan vekili Seydi Aşkın'ın avukatı Hüseyin Hayran, sürekli evimize ve iş yerimize gelerek bu parayı ödememiz konusunda ısrarlarda bulundu. En son geçen hafta para konusunda uzlaşmak istedik, ancak onlar buna yanaşmadı. Bunun üzerine tüm mal varlığımıza tedbir kondu. Hiçbir iş yapamaz hale geldik. Bunalıma girdim, baba ve oğlunu İscehisar'da, avukatlarını da Afyonkarahisar'daki bürosunda tabancayla öldürdüm.''

Bu arada, Seydi Aşkın'ın başkanlık makamında silahlı saldırıya uğradığı sırada odada bulunan Yusuf Gülmüş'ün de (49) kasığına isabet eden kurşunla yaralandığı bildirildi. Gülmüş'ün, kaldırıldığı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber