Üniversiteli kızların da içinde bulunduğu hırsızlık şebekesi çökertildi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de hırsızlık şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda, ikisi üniversite öğrencisi genç kız olmak üzere 11 kişi gözaltına alındı. Şebeke elebaşısının, vatani görevini yapmak için gittiği Samsun'daki birliğinden örgüt elemanlarına telefon ederek yapılacak hırsızlıklarla ilgili talimat verdiği ileri sürüldü. Örgüt içindeki üniversiteli genç kızların şebeke elemanlarına hırsızlık yaptıkları sırada "sevgili" süsü verdiği, ayrıca gözetleme yaptıkları iddia edildi. Şebekenin İzmir, Konya, Denizli, Antalya, Kocaeli ve Manisa'da 26 hırsızlık olayının failleri olduğu ileri sürüldü. Şebeke üyelerinden T.S.'nin, 2011 Aralık ayında İzmir'deki bir kuyumcudan yaptığı ve güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlıktan sonra Adana'da yakalanarak tutuklandığı ortaya çıktı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bir grubun değişik illerde birçok hırsızlık olayına karıştığını belirledi. Şüphelileri 6 ay boyunca fiziki ve teknik takip altında tutan polis, elebaşı E.L.'nin vatani görevini yapmak üzere Samsun'daki askerî birliğe teslim olduğunu tespit etti. Bunun üzerine zanlının izne gelmesini bekleyen polis, E.L.'nin acemi eğitiminin ardından 10 günlük dağıtım iznine çıkması üzerine operasyon için düğmeye bastı.

ÜNİVERSİTELİ GENÇ KIZLAR SEVGİLİ ROLÜNDE

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, dağıtım iznine gelen elebaşı E.L. ve diğer zanlıları yakalamak için eşzamanlı operasyon düzenleyerek 11 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan ve Celal Bayar Üniversitesi öğrencisi oldukları öğrenilen genç kızlar G.E.Ç. ve Y.A.'nın, şebeke elemanlarıyla birlikte hırsızlığa gittiği, erkekler hırsızlık yaptığı sırada iki genç kızın bunları yönlendirdikleri, gözetleme yaptıkları ve herhangi bir olumsuzluk yaşanması halinde ise hırsızlığı yapan erkeklerle sevgiliymiş gibi davrandıkları ileri sürüldü. Polis ekiplerinin aynı şebekeye yönelik bugüne kadar düzenlenen farklı operasyonlarında daha önce 6 kişinin daha tutuklandığı ortaya çıktı.

20 BİN LİRALIK MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, operasyon kapsamında 20 evde arama yaptı. Çalıntı olduğu belirlenen 20 bin lira değerinde çeşitli eşyalar ele geçirildi. Zanlıların bugüne kadar en az 26 ev, işyeri ve çelik kasa hırsızlığı olayının failleri olduğu ileri sürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 11 zanlıdan yaşı küçük olan bir kişi çocuk Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Asker olan elebaşı E.L. askerî inzibata teslim edilirken geri kalan dokuz kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber