Orman yangınlarına tam tedbir

Erdemli'de yangın söndürme ekipleri olası bir yangına karşı 24 saat hazır bekletiliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son günlerde artan hava sıcaklığına dikkat çeken Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, hassas bir noktada bulunan Erdemli'deki orman bölgesinde yangın söndürme ekiplerinin tam donanımlı olarak hazır bekletildiğini söyledi.

Ekiplerin 24 saat olası bir yangın müdahalesine hazır olduğunu belirten Akduman, ?Mersin ve çevresi yangınlar açısından birinci derecede hassasiyete sahip. Haziran ayı itibariyle yangın sezonu hazırlıklarını tamamlamış bulunmaktayız. Özellikle de son haftalarda olağan üstü bir sıcaklık artışı ve yangını olumsuz yönde etkileyecek rüzgarla beraber daha fazla hassasiyet göstermemiz gereken bir sezona girmiş bulunuyoruz. Dolayısıyla 3 ay önce başlattığımız yangın önleme faaliyetlerine hızla devam etmekteyiz? dedi.

Erdemli yöresinin Türkiye ortalamasının üstünde bir orman alanına sahip olduğunu hatırlatan Akduman, ?Bu ormanların tamamı, yani 97 bin 500 hektar ormanlık alan yangına hassas bir yapıya sahip. Bunun 22 bin hektarı kızılçam ormanları. Yangına hazırlıklı olmak Erdemli açısından çok büyük önem arz ediyor? diye konuştu.

İlçe sınırları içinde 7 farklı noktada tam donanımlı arazözlerin konuşlandırıldığını ve bunların dünya standartlarında olduğunu ifade eden Akduman, ?Bu ekiplerimiz 24 saat olası bir yangına müdahale için hazır durumda. Yine ilçemiz sınırları içinde 6 tanede gözetleme kulemizde ekiplerimiz görev başında. Alo 177 orman yangını ihbar telefonu 24 saat ihbarları değerlendirmekte. Ekipman ve iş gücü noktasında herhangi bir eksikliğimiz yok? dedi.

Erdemli'de yangın konusunda vatandaşların oldukça duyarlı olduğunu, bu duyarlılık sayesinde çoğu yangının büyümeden önlendiğini de anlatan Akduman, ?Yinede vatandaşlarımızdan gördükleri herhangi bir dumanı, herhangi bir alevi Alo 177 hattına bildirmelerini istiyoruz. Piknik yapan vatandaşlarımızdan da orman içinde ateş yakmamalarını, orman dışında yaktıkları ateşi de mutlaka kontrol ederek söndürmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Ormanlarımız tüm insanlığın ortak değeri, milli varlığımız. Bu konuda herkese sorumluluk düşüyor? dedi.

Erdemli ekiplerinin gerçekleştirdiği son hazırlık çalışmalarını Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Tufan Anamurluoğlu ve Kurum Doktoru Cüneyt Taze de yerinde takip etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber