İşçiler kıdem tazminatları için eylem yaptı

Bir holdingin iştiraklerinden olan firmasının kapatılıp Çorlu'ya taşınmasıyla işsiz kalan çalışanlar, kıdem tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Holdingin Beyoğlu'nda bulunan genel merkezine giren bir grup işçi, camdan dışarıya pankart açtı. Holding önünde toplanan sendika üyeleri de basın açıklaması yaparak işçilerin paralarının ödenmesini istedi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem sürüyor.

Çalıştıkları elektrik firmasının Çorlu'ya taşınmasıyla işsiz kalan çalışanlar, kıdem tazminatlarının söz verilen tarihte ödenmediği iddiasıyla firmanın Karaköy'de bulunan merkezine geldi. Kapıdaki güvenlik engelini aşan yaklaşık 20 kişilik grup holdinge girdi.

Holdingin 4. Katına çıkan işçiler camdan dışarı ?Alacaklarımızı derhal ödeyin' yazılı pankart açtı. Bu sırada bir grup işçi de sloganlar atarak Karaköy'den holdingin bulunduğu caddeye doğru yürüyüşe geçti.

Holding binası önüne gelen Birleşik Metal İş Sendikası üyesi yaklaşık yüz kişilik grup ?İşçilerin birliği sermayeyi yenecek' , ?Cankurtaran patronu işçi düşmanı', ?Direne direne kazanacağız', ?Tazminat hakkımız söke söke alırız', ?İşçiler burada Cankurtaran nerede', ?İşçiyiz haklıyız kazanacağız' şeklinde sloganlar attı. Holding binası önünde grup adına bir açıklama yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri ve aynı zamanda Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, G işçilerin yıllardır sendikal mücadele vererek iş yerinde sendikalaştığını hatırlattı.

Siyasi iktidarı işçilerin canını yakan insanlarla işbirliği içerisinde olmakla suçlayan Serdaroğlu, ?Bu işçiler sendikalaşmak için aylarca mücadele verdiler. Birçok arkadaşımız bu süreçte işten atıldı. Ama sonunda söke söke sendikal haklarını aldılar ve toplu sözleşmeyi orada imzaladılar. Ama işverenin yanlış politikaları fabrikayı bir çıkmaz içine soktu. Toplu sözleşmelerimiz birkaç kez yapıldıktan sonra işveren hem fabrikasını hem diğer elinde bulunan gayrimenkullerini satarak Çorlu'ya taşınacağını beyan etti.? dedi.

Sendika olarak kendilerinin işverene işçi arkadaşlarının haklarının ödenmesini ve Çorlu'ya da gidecek arkadaşlarının toplu sözleşme haklarının devam etmesi şartıyla oturup görüşülebileceğini söylediklerini savunan Serdaroğlu şöyle konuştu: ? Ve bize söz verildi. 6 milyona yakın işçi arkadaşlarımızın kıdem tazminatı alacakları var. Ve biz bu alacaklara karşı ellerinde bulunan bir takım mallara ipotek koyarak garanti altına almaya çalıştık. Ama bize söz verilen tarihte arkadaşlarımızın alacakları ödenmedi. Günlerdir kendisine ulaşmaya çalışıyoruz. Günlerdir işçilerin haklarını ödemesi için girişimlerde bulunuyoruz. Ama son derece yüzsüz bir şekilde verilen sözleri yerine getirmemek için bizimle görüşmekten kaçınıyorlar.?

Holding yetkililerine seslenen Serdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ?Cankurtaran Holdingin sorumlusu konumundaki Cenk Cankurtaran'a sesleniyoruz: Biz burada sizi bekliyoruz. Burada işçi arkadaşlarımızın hakları ödenene kadar bekleyeceğiz. Burası Cankurtaran Holding'in genel merkezi. Eğer buraya gelmez, kaçmaya devam ederse kaçtığı yere kadar kovalayacağız. Yarın villasının önünde çadır kuracağız. Çorlu'da kurmuş olduğu fabrikanın makinelerinin tamamına icra gönderdik o makinelerin de satışını gerçekleştireceğiz. İşçi arkadaşlarımızın bir kuruşunu bunların boğazından geçirmeyeceğiz. Bunu bir kere bilsinler. Burası dağ başı değil, yıllardır işçilerin kazanımlarını peşkeş çekmenin kimsenin hakkı olmadığını onlara göstereceğiz.?

Basın açıklamasının ardından grup bir süre slogan attı. Grubun holding içinde ve önünde bekleyişi sürüyor. Çevik kuvvet ekipleri de holding önünde hazır bekletiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber