Bir Maliyeci gözüyle denge tazminatının değerlendirilmesi...

Haber Giriş : 01 Eylül 2005 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADALET DEDİKLERİ BU MU?

Hepimizin kamuoyundan takip ettiği kadarıyla Devlet Memurlarına 2006 yılı içinde uygulanacak maaş zamlarına ilişkin toplu görüşmeler 29.08.2005 tarihinde tamamlanarak sayın Bakanın " 4 sene sonra ilk kez toplu sözleşme imzalanabilmiştir" sözleriyle toplu sözleşmenin imzalandığı anlaşılmıştır.

Buna göre yapılacak uygulama için 2006 yılı için tüm Devlet Memurlarına %5 zam uygulanacağı ve tazminat alan kuruşlar (Maliye Bakanlığı vb.) dışında kalan kuruluşlara 80 milyon ek ödeme yapılacağı açıklanmıştır.

Yukarıda bahsedilen uygulamalar neticesinde 2006 Temmuz ayı sonunda tahakkuk edecek Devlet memuru maaşlarını kıyaslayacak olursak;

En Düşük diğer kuruluş Devlet Memuru Maaşı(11/2):750+22,5(VHKİ İşgüçlüğü zammı)
Maliye Bakanlığı 10/2 müktesepli devlet memuru : 803 YTL

Görüldüğü üzere aradaki fark hemen hemen kapanmış olup Maliye Bakanlığında çalışarak sorumluluk almanın aşırı iş yükü altında ezilmenin hiçbir anlamı kalmamıştır.

Şimdi soruyoruz;

1-Yaklaşık sayısı 13 tane kanun mevzuatı ve ilgisine göre diğer kamu kurumlarına ilişkin kanunlarıda bilmesi gereken personel ile hiçbir bilgi ve beceriye dayanmayan iş ve işlemleri yapan memurlar eşit mi değerlendiriliyor?

2-Hiçbir sorumluluk ve zimmet yükü olmayan memurlarla, en ufak hatalardan dolayı ağır soruşturmalar geçirme ve Ağır Ceza Mahkemesinde bile yargılanma riski bulunan memurlarla hiçbir risk taşımayan diğer kamu kuruluşları eşitmidir.?

3-Bilindiği üzere Maliye Bakanlığında çalışan memurların bir çoğu ücret farkından dolayı iş çokluğu ve ağır sorumluluk gerektiren işleri kabul ederek Maliye Bakanlığında çalışmaya başladığı gerçeği unutuldu mu?

4- Vergi Memurlarının bir çoğunun işinin sorumluluğunu yerine getirmek adına yıllık 200 YTL civarında güncel mevzuat yayınlarını takip ettiği unutuldu mu? (Bilindiği üzere Maliye Bakanlığının her Vergi dairesine göndermiş olduğu senede bir kez 3 cilt kanunla mevzuat takip edilemiyor.)

Unutmadan söylemek gerekir ki eşit işe eşit ücret anlayışı bu ise ve herkese eşit ücret ödenecekse herkese eşit iş yükü ve sorumluluk verilsin!

Memurlar.net mailine gönderen: cemocan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber