Öğrencilerin son çaresi Sezer oldu

Haber Giriş : 09 Kasım 2005 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'da, 75. Yıl Sağlık Meslek Lisesi'ne ön kayıt yaptıran ancak ek kontenjan gelmediği için okula gidemeyen kız öğrenciler, sorunun çözümü konusunda Cumhurbaşkanı Sezer'den yardım istedi.

Velileri ile birlikte PTT Merkez Şubesi'ne gelen bir grup öğrenci, sorunlarını yazdıkları mektubu posta kanalıyla Cumhurbaşkanı Sezer'e yolladı. 36 kız öğrenci tarafından hazırlanan mektupta, şu görüşlere yer verildi: "Bizler Çorum'da okula gidemeyen kız çocuklarıyız.

Eşiniz Sayın Semra Sezer'in başarıyla yürüttüğü 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasına rağmen, bizler Çorum'da Sağlık Meslek Lisesi'ne ön kayıt yaptırmamıza rağmen; Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları arasında yaşanan kontenjan sorunun çözülememesi nedeniyle eğitim hakkından mahrum bırakılmış 36 kız öğrenciyiz. Eğitim ve öğretim yılının başlamasının üzerinden 50 gün geçmesine rağmen, sorunumuz çözümlenmemiştir.

Basından öğrendiğimize göre; aynı sorunla karşılanılan Erzurum, Tokat ve Merzifon'da ek kontenjan verilirken, nedense Çorum bu haktan mahrum bırakılmıştır. Sorunlarımızı iletebilmek için çalmadık kapı bırakmadık. Gerek Çorum Milletvekillerimize, gerekse ilimizdeki ilgili kurum yetkililerine defalarca anlatmamıza rağmen, bugüne kadar herhangi olumlu bir sonuç alamadık.

Umutlarımız tükenmek üzere iken, en son derdimizi size iletmeyi uygun bulduk. Ümit ediyoruz ki; geleceğin güvencesi olan ve okumaktan başka da hiçbir gayesi olmayan biz 36 kız öğrencinin bu eğitim sorunu biran önce çözümlenir."

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber