Yüksekova Devlet Hastanesi'nde 'açıklama' gerginliği

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde Sağlık Emekçileri Sendikası'nın (SES), sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgili Yüksekova Devlet Hastanesi önünde yapmak istediği basın açıklamasına hastane yönetimi izin vermeyince, grup ile güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Nisan 2013 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksekova Devlet Hastanesi'nde 'açıklama' gerginliği

Olay yerine polisin gelmesiyle gerginlik sona ererken, SES temsilcisinin açıklamasını yapmasının ardından grup dağıldı.

Yüksekova SES Şube Başkanı Adnan Ceyhan ve 80 sendika üyesi, Devlet Hastanesi'nde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla bugün hastane önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak, açıklamaya hastane yönetimi izin vermedi. Bunun üzerine özel güvenlik görevlileri, SES Şube Başkanı Adnan Ceyhan ve hastane önünde toplanan grubun dağılmasını istedi. Bu istek SES üyleri tarafından tepkiyle karşılaşınca da gerginlik çıktı. Özel güvenlik görevilleri gazetecilerin de görüntü almalarını engellemeye çalışırken, tartışmanın büyümesi üzerine hastane önüne polis geldi. Polisin gelmesiyle birlikte gerginlik de sona erdi. Hastane yönetimi ile polislerin görüşmesi sırasında da SES Şube Başkanı Ceyhan basın açıklamasını okudu. Ceyhan, sağlık emekçilerinin vatandaşa hizmet sunmaya çalışırken, bir çok engelle karşı karşıya kaldığını söyledi. Ceyhan sağlık çalışanlarının görevlerini yaparken şidddete maruz kaldıklarını da belirterek şöyle konuştu:

"Amaçları vatandaşlara iyi bir sağlık hizmeti vermek olan sağlık emekçileri görevlerini üstün bir gayretle yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Fakat sağlık emekçileri görevlerini yerine getirmeye çalışırken, birçoğu şiddete maruz kalıyor, bazen bıçaklanıyor, bazen de öldürülüyorlar. Ne yazık ki arkadaşlarımızın hak ettikleri değerleri anlaşılmadığı gibi, hak ettikleri özlük hakları mevcut yönetim tarafından verilmiyor ya da geç ödeniyor. 15'inde ödenmesi gereken performans ek ödemeleri de halen ödenmemiş olup, bilgi alınmaya çalışıldığında da çeşitli bahaneler öne sürülüyor. Bu arada sağlık emekçilerin tuttukları nöbet paraları da halen ödenmemiştir. Yüksekova Devlet Hastanesi açılırken bırakın bölgenin, Ortadoğu'nun en güzel hastanesi olarak lanse ediliyordu. Tüm bunların dışında bir önceki yönetim toplam 44 uzmanla çalışmaktayken bugün yaklaşık 25 uzmanla çalışmakta ve sağlık kurulu yaklaşık 4 aydır toplanamadığı için vatandaşlarımız mağdur edilmektedir. Vatandaşlarımız ya Hakkari'ye ya da Van'a gitmek zorunda kalmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber