Ayılarla anlaşma zemini var

Ayı ile karşılaşan 500 kişi üzerinde yapılan ankette "ayı ile anlaşmaya uygun zemin" olabileceği tespit edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ayılarla anlaşma zemini var

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü sahasındaki 5 ilde 500 kişi üzerinde yapılan araştırmada "ayı ile anlaşmaya uygun zemin" olabileceği tespit edildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ayı saldırılarına karşı dağ köylülerini korumak için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop'ta 2011 yılında ayı ile karşılaşmış veya ayı saldırısına uğramış 500 kişi ile görüşerek bir anket çalışması yaptı.

Ankette, 500 kişinin ayılarla ilgili söylediği ilginç bilgiler yer aldı. Uzmanlarca değerlendirilen anket sonucuna göre ayının insanla ve evcil hayvanlarla bir sorunu olmadığı, bal ve yiyecek bulmak için dağdan indiği belirlendi.

Ankete katılanların verdiği bilgilere göre çıkarılan raporda, yöre halkının 'ormanda kalması şartıyla' ayının korunması gerektiğine inandığı belirtiliyor.

Raporda ayıların en fazla zararı tarla ve arı kovanlarına verdiği belirtilerek, insanlara verdiği zararın ise çok düşük olduğu ifade edildi. Ayıların insanlara direk saldırmadığı uygun davranıldığında yoluna devam ettiği ifade edildi.

Raporun sonucunda ayılarla anlaşmaya uygun zeminin olabileceği belirtilerek, bilinçli davranıldığında ayıların insana zarar vermediği kaydedildi.

Dün Kastamonu'da yaşanan olayda, İnebolu ilçesinde hat çektikleri elektrik direğinde ayı korkusu nedeniyle iki saat mahsur kalan 6 işçiyi jandarma ekipleri kurtarmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber