İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Muş'ta karla mücadele çalışması

Muş’un Hasköy ilçesi ile Bitlis’in Mutki ilçesi arasında bulunan köyleri birbirine bağlayan ve geçiş yolu özelliği olan güvenlik yolunda karla mücadele çalışması yapılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş'ta karla mücadele çalışması

Muş'un Hasköy ilçesi ile Bitlis'in Mutki ilçesi arasında bulunan köyleri birbirine bağlayan ve geçiş yolu özelliği olan güvenlik yolunda karla mücadele çalışması yapılıyor.

Muş İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, il genelinde kapalı olan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Muş'un Hasköy ilçesi ile Bitlis'in Mutki ilçesi arasında olan köyleri birbirine bağlayan ve vatandaşların Hasköy ile Mutki ilçelerine gitmek için kullanmış oldukları güvenlik yolunda karla mücadele çalışması başlatıldı. Ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini belirtti. Yentür, "Hasköy-Mutki güvenlik yolunda yol açma çalışmalarımız 3 günde beri devam ediyor. İl Özel İdare Genel Sekreterliğimize ait yol ağı 22 kilometre civarında. Kar kalınlığı yer yer 2,5 metre civarında. Şu anda 2 kar savurma makinesi ile 2 greyder karla mücadele çalışması yapıyor. Son bahardan bugüne kadar 300 bin litre yakıtla yaklaşık 8 bin kilometre kar mücadelesi yaptık. Ekiplerimiz özverili bir biçimde gece gündüz çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Bölgede yaklaşık olarak 40 köy yolunun kapalı olduğunu belirten Yentür, bu köylerin Hasköy ile Mutki'ye bağlı olduklarını vurguladı. Yentür, "Geçen yıla oranla çok fazla karla mücadele yapmadık. Bu yıl şartlar biraz daha iyi. Ancak özellikle yüksek bölgelerde fırtına sürekli kapatıyor. Vatandaşın ulaşımını sürekli olarak sağlamak amacıyla karla mücadele ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürüyor. Bizim derdimiz vatandaşımızın hastası yolda kalmasın. Onlara ulaşmak için ekiplerimiz gece gündüz durmaksızın çalışmalarına devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber