Suçlanan profesör: Şiddet uygulamadım

Haber Giriş : 13 Haziran 2006 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

35 yıldır eşini dövdüğü ileri sürülen fizik profesörü Ziya Kantarcı, "Söylenenlerin aslı yok" diyerek her şeyin hukuk sürecinde ortaya çıkacağını belirtti.

Boşanma davası açan eşi Nesrin Savaş Kantarcı'yı 35 yıl boyunca dövdüğü öne sürülen ve Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Kantarcı, dün sabah okula gelmedi. Öğleden sonra telefonla ulaşılabilen Prof. Dr. Kantarcı, önce "Her şey hukuki süreç içinde ortaya çıkacak" diyerek konuşmak istemedi. Ardından ısrarlı sorular karşısında eşinin söylediklerinin kesinlikle doğru olmadığını savunan Kantarcı, "Bu söylenenlerin kesinlikle aslı yok. Saptırma bunlar. Tamamen yalan. Şiddet uygulamadım. Bunu aynı evde 25 yıldır oturan eşimin kardeşlerinesorabilirsiniz. Dava sürecinde her şey ortaya çıkacaktır. Kararı da onlar verecek" dedi. Diğer sorulara tüm ısrarlara rağmen yanıt vermeyen Prof. Dr. Kantarcı, "Kalp hastasıyım" diyerek, telefonu kapattı.

ARKADAŞLARI ŞAŞIRDI

Prof. Dr. Kantarcı'yla ilgili iddialar, 20 yıldır görev yaptığı fakültedeki çalışma arkadaşlarını da şaşırttı. Kantarcı'nın uluslararası bilim dünyasında çalışmalarıyla kabul görmüş çok iyi bir bilim adamı olduğunu belirten arkadaşları, "Çok kibar, nazik, çalışkan, çocuklarına düşkün biriydi" dediler ve eşini dövmesinin mümkün olmadığını savundular.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber