TOKİ'nin konutlarına ilgi artıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, özellikle Anadolu'da insanların, inşaatlar başladığında TOKİ evlerine sıcak bakmadığını, ancak binalar yükseldikçe evlerin tamamına yakınının alıcı bulduğunu söyledi.

Bayraktar, çalışmaları yerinde incelemek için geldiği Karaman'da, TOKİ'nin inşaat alanlarını gezip sorunları yerinde tespit etmek amacıyla Anadolu turuna çıktığını belirtti.

Eksikleri tespit ederek, bundan sonra yapılacak konutlarda kaliteyi daha da arttırmak için şantiyeleri ve inşaat alanlarını gezmeye çalıştığını ifade eden Bayraktar, "Evlerimizde ne gibi sorunlar var, eksiklerimiz neler, daha iyi nasıl yapabiliriz? gibi konularda notlar alıyoruz. Ayrıca bu gezilerde, inşaatımızın bitip teslimatın yapıldığı yerleşim birimlerinde yeni talepler olup olmadığını araştırıyoruz" dedi.

Özellikle Anadolu'da insanların, inşaatlar başladığında TOKİ evlerine sıcak bakmadığını vurgulayan Bayraktar, "Ancak binalar yükseldikçe evlerin tamamına yakını alıcı buluyor. Yani insanlarımız ilk önce yapılan işi görmek istiyor. Şu ana kadar yapılan 165 bin konuttan 150 bini satıldı. Aşırı bir talep var. Bizim hedefimiz 2007 yılına kadar 250 bin konut yapmaktı. Fakat bu hedefe daha 2006 yılı sonunda ulaşacağız. Bazı araştırmalarımız var. Projeksiyon olarak 500 bin konut rakamına yaklaştık"dedi.

Bayraktar, Ankara ve Diyarbakır'da da benzer bir toplu konut projesi hedeflediklerini, bu projelerin hayata geçirilmesi durumunda, hedefledikleri 500 bin konut projeksiyonunun daha hayata geçmiş olacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber