Trafik polisine genelge ile uyarı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2007 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRAFİK POLİSİNE GENELGE İLE UYARI:"HERKESE EŞİT DAVRANIN"

Emniyet Genel Müdürlüğü, personel kaynaklı hataların en aza indirilmesi için başlattığı çalışma kapsamında bir genelge yayınlayarak, vatandaşın trafik polisine olan güveninin arttırılması için "herkese eşit davranın" uyarısı yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgede, kural ihlali yapanlar arasında ayırım yapılmadan cezalandırmanın yapılması ve kimsenin kayırılmaması istendi. Trafikteki insan odaklı sorunları gidermek isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik hizmetlerinde görev alan personele yönelik bir dizi çalışma başlattı. Çalışmaların en önemlisi, trafikçilere verilen eğitim. Son bir yılda 14 ildeki tüm trafik personelini eğitimden geçiren Emniyet Genel Müdürlüğü, hem teknik hem de halkla ilişkiler konusunda trafik personelini eğitiyor. Şehirler arası yollarda, şehir içinde, denetleme ve tescil işlemlerinde görevli tüm personelin katıldığı eğitimlerde, özellikle halka nasıl davranılması gerektiği, psikolojik unsurlar, ilden ile değişen sosyal unsurlar anlatılıyor. İş ortamındaki gerginliklerin sebep olduğu vatandaş-polis kavgalarının da en aza indirilmesi için ortaya konulabilecek davranışlar eğitim çalışmalarında anlatılıyor. Teknik sorunlardan veya mevzuatın yanlış anlaşılmasından kaynaklanan sorunların da en aza indirilmesi için, teknik bilgiler veriliyor. Verilen eğitimlerle trafik polisleri, yeni bir döneme hazırlanırken, yayınlanan genelge ile de polislerin biraz daha dikkatli olması istendi. Trafik polislerinden, kural ihlalinde bulunan sürücülere eşit davranmasını isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü, trafikçilere "eşit davranın" genelgesi yayınladı. 81 ilde görev yapan trafik polislerine gönderilen genelgede, "Herkese eşit davranılacak, sürücülere yapmış oldukları kural ihlalleri karşılığında istinasız cezai işlem uygulanacak" talimatı verildi.

İLLERİNİZİ KAYIRMAYIN

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yayınlanan genelgede, trafik polislerinin kimi zaman eşitlik anlayışından uzaklaşabildiği belirtildi. Trafik polislerinin görev yaptıkları ilin plakasını taşıyan araçlara karşı kimi zaman anlayışlı davranırken, başka bir ilin plakasını taşıyan araçlara karşı temkinli yakalaştığı belirtiliyor. Bunun doğru bir davranış olmadığı belirtilen genelgede, "Adil bir denetimin trafik güvenliğine olan etkisi şüphesiz çok yüksektir. Trafik polisinin denetimler süresince kimi yol kullanıcılarına karşı farklı bir tutum içinde olması, kimi zaman görmemezlikten gelmesi yol kullanıcısının edinmiş olduğu tüm olumlu tutumları bir anda zedelemekte, spekülasyonlara yol açmakta, bu da polis-halk ilişkililerini ve teşkilatımızın kamuoyundaki imajını olumsuz yönde etkilemektedir" denildi.

SUÇLUYU CEZALANDIRIN

Ceza müessesesinin caydırıcı olabilmesi için, suçun bulunduğu yerde cezalandırılmasını isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü, toleranslı yaklaşımların kural ihlallerinin artmasına sebep olabileceği belirtiliyor. Genelgede yerinde ve adil cezalandırmanın yol kullanıcı üzerinde etkisinin hiçbir zaman göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yapılıyor. Polisin yaptığı kutsal görevi sırasında toplumun desteğini sağlamak ve polis-halk ilişkilerinin zedelenmesini önlenmesi amacıyla, denetimlerin adil, tarafsız, yasalara uygun ve vatandaşların yararına olduğunu hissettirilmesi istenen genelgede, herkese eşit davranılması sürücülere yapmış oldukları kural ihlalleri karşılığında istisnasız cezai işlem uygulanması isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber