Muhbiri öğretim üyesi önermiş

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Mart 2007 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hrant Dink suikastının kilit ismi E.T'yi Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden bir öğretim üyesinin önerdiği, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Akyürek tarafından muhbir yapıldığı ortaya çıktı.

POLİS muhbiri E.T'nin, Trabzon Emniyeti'ne, azmettirici Y.H. ve Hrant Dink cinayeti hakkında, dört değil 17 kez rapor verdiği ortaya çıktı. Biri cinayet günü olmak üzere polisle 25 kez görüştüğü tutanaklarda yer alan E.T'nin, polisi de kullandığı belirtildi.

NTV'nin haberine göre, Dink suikastının kilit ismi E.T'nin yardımcı istihbarat elemanı yapılmasında ve bu görevde kullanılmasındaki ihmaller belirginleşiyor. Buna göre usülsüzlükler, 2004'te Trabzon'daki Mcdonald's'ın bombalanmasıyla başlıyor. Eylemi organize eden E.T., Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde görevli bir öğretim üyesi aracılığıyla, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek tarafından istihbarat elemanı yapılıyor.

POLİSİ DE KULLANMIŞ

ANCAK istihbarat elemanı olması için suça karışmaması ilkesi atlanıyor. Alperen Ocağı'na gidip gelen ve oradaki Ermeni karşıtı ortamdan etkilenen E.T., arkadaşlarıyla Dink cinayetini tasarlıyor. E.T. bir yandan da Trabzon polisine Y.H'nin Hrant Dink'i öldüreceğine dair raporlar veriyor. Trabzon Emniyeti'nin İstanbul'a gönderdiği rapor üzerine Y.H. ve E.T'nin telefonları dinleniyor. İlk rapor boş çıkınca Dink'in ensesinden vurulacağına dair bilginin de yer aldığı 16 rapor, İstanbul'a gönderilmiyor. Cinayetin ardından E.T'nin İstanbul'daki sorgusunda anlattıklarından, beş sayfalık tutanak hazırlanıyor. Görüşmede E.T'nin hem Y.H'yi hem de kendisiyle irtibat kuran polisi kullandığı izlenimi ortaya çıkıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber