Servis aracının çarptığı öğrenci öldü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SİVAS'ta, ilköğretim okulu öğrencisi 12 yaşındaki Hakan Ünsal, okul çıkışında karşıya geçerken servis aracının çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Ünsal'ın ölmeden iki saat önce, din dersinde türbe resmi çizip, üzerine ?Hakan Baba Türbesi' yazdığını söyleyen arkadaşları, ?Neden türbe çizdin, sen öldün mü ki?' diye sorduklarında, ?Bu gün ölmeyeceğim ne malum? dediğini ileri sürdü.

Abdulvahab Gazi İlköğretim Okulu 6/A sınıfı öğrencisi Hakan Ünsal, okuldan çıkıp evine giderken, Nurettin Felek'in kulandığı 58 FS 072 plakalı servis aracının altında kaldı. Okulun yakınında caddeden karşıya geçerken servis aracının çarpması sonucu ağır yaralanan Hakan Ünsal, ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati- Yasemin Ünsal çiftinin iki çocuğundan biri olan Hakan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Hakan'ın ölümü, 6/A sınıfı öğrencileri arasında büyük üzüntü yarattı. Hakan Ünsal'ın sınıf arkadaşları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Nebi Yağar'ın, derste, ödev olarak mukavvadan cami yapmalarını istediğini belirterek, ?Hakan'ın resme merakı vardı. Bunun üzerine hemen defterinin arkasına cami ve türbe resmi çizdi. Türbenin üzerine ise ?Hakan Baba Türbesi' yazdı. Biz de ?Neden böyle bir türbe çizdin, sen öldün mü ki?' diye sorduk. O ise ?Bugün ölmeyeceğim ne malum' cevabını verdi? dedi.

Öğrenciler, Hakan'ın türbe resmi çizdiği dersten 2 saat sonra kazada yaşamını yitirdiğini öğrenince çok şaşırdıklarını belirtti. Arkadaşları, Hakan'ın oturduğu sıraya gül koydu. Sıra arkadaşı Melike Akyurt, ?Hakan derslerinde başarılı bir öğrenciydi. Okuldayken, Hakan'a araba çarptığı haberi geldi. Koşarak olay yerine gittik. Kanlar içinde görünce şoke olduk? diye konuştu. Sınıf arkadaşı Mustafa Ayaz ise, ?Hakan benim en iyi arkadaşımdı. Öldüğünü duyunca çok şaşırdım, inanamadım? dedi.

Hakan Ünsal'ın cenazesi, Ulu Cami'deki cenaze töreninin ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber