Destek eğitim odasındaki görev, yöneticilerin aylık karşılığı ders saatlerinden sayılır mı?

Okul müdür ve müdür yardımcılarına ek ders ücreti ödemesi yapılabilmesi için aylık karşılığı olan 6 ders saatinin tamamlanması gerekmektedir. Bu bağlamda destek eğitim odasındaki görev yöneticilerin aylık karşılığı ders saatlerinden sayılır mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Nisan 2019 09:15, Son Güncelleme : 30 Nisan 2019 21:51
Destek eğitim odasındaki görev, yöneticilerin aylık karşılığı ders saatlerinden sayılır mı?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticilerin okutacakları ders saati sayısı Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar kapsamında belirlenmektedir. Adı geçen kararın 6. maddesinde; "Kapsama dahil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan; müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir." denilmektedir.

Bu bağlamda okul müdür ve müdür yardımcılarına ek ders ücreti ödemesi yapılabilmesi için aylık karşılığı olan 6 ders saatinin tamamlanması gerekmektedir.

Okulda idarecinin görev alabileceği ders saatinin bulunmaması halinde, aylık karşılığı olan ders saatlerinin destek eğitim odasında tamamlanabileceği düşünülmektedir.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin destek eğitim odasında alacakları dersler öğrencilerin haftalık ders çizelgesinde yer alan dersler kapsamında belirlenmektedir. Bu bağlamda okul öncesi öğretmenleri ile rehberlik öğretmenlerinin ilkokul kademesinde okutabileceği ders bulunmadığından bu kademede söz konusu öğretmenlere ders görevi verilemeyeceği değerlendirilmektedir.

İşte o görüş yazısı;

Ahmet KANDEMİR

Not; yukarıdaki görüş yazısı eski yönetmeliğe göre yazılmıştır yeni yönetmelik hükmü aşağıdadır. Özel Eğilim Hizmetleri Yönetmeliğinin "Destek eğitim odası" başlıklı 25. maddesi; "(1) Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde eğitim veren okullarda tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerini sürdüren öğrenciler için il veya ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunun teklifi doğrultusunda il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince destek eğitim odası açılır. Destek eğitim odasında eğitim hizmetlerinin yürütülmesinde aşağıdaki hususlar dikkate alınır:

f) Destek eğitim odasında; öğrencilerin eğitim ihtiyaçları takip ettikleri eğitim programı ve öğrencilerin kayıtlı oldukları kademe esas alınarak özel eğitim öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri, sınıf ve diğer alan öğretmenleri okul yönetiminin teklifi doğrultusunda il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince görevlendirilir.

g) İlkokul ve ortaokullardaki destek eğitim odalarında özel yetenekli öğrencilere eğitim vermek üzere üst kademelerde görev yapan alan öğretmenleri de görevlendirilebilir.

ğ) Okul müdürü ve müdür yardımcıları destek eğitim odalarında görevlendirilmez." hükümlerinde destek eğitim odalarında hangi öğretmenlerin görev alabileceği belirtilmiştir.

Dolayısıyla okul yöneticileri destek eğitim odasında görev alamaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber