Şeker Hastalığının İlk Belirtileri Yemekten Sonra Bunlar Oluyorsa...

Şeker yani diyabet hastalığının ilk belirtelerine dikkat! Yemekten sonra hemen canınız tatlı istiyorsa, geceleri terliyorsanız, sabahları ilk iş yemek yiyorsanız siz de şeker hastası olabilirsiniz. İşte diyabetin ilk belirtileri..

  1. Şeker hastalığının ilk belirtilerine dikkat! Diyabet yani şeker hastalığının ilk belirtileri her zaman klinik ortamda verdiğiniz testlerle ortaya çıkmayabilir. Hayatınızda ve yeme alışkanlıklarınız ile vücudunuzda gördüğünüz bazı değişiklikler şeker hastalığının ayak sesleri olabilir. Yemek yedikten kısa süre sonra acıkıyorsanız, yemeklerden sonra canınız tatlı istiyorsa ve kendinizi durduramıyorsanız, yemek sonrası uyku ve uyuşukluk hali hissediyorsanız, uykudan uyanınca canınız hemen yemek yemek istiyorsa potansiyel şeker hastası olabilirsiniz.

    Şeker hastalığının ilk belirtilerine dikkat! Diyabet yani şeker hastalığının ilk belirtileri her zaman klinik ortamda verdiğiniz testlerle ortaya çıkmayabilir. Hayatınızda ve yeme alışkanlıklarınız ile vücudunuzda gördüğünüz bazı değişiklikler şeker hastalığının ayak sesleri olabilir. Yemek yedikten kısa süre sonra acıkıyorsanız, yemeklerden sonra canınız tatlı istiyorsa ve kendinizi durduramıyorsanız, yemek sonrası uyku ve uyuşukluk hali hissediyorsanız, uykudan uyanınca canınız hemen yemek yemek istiyorsa potansiyel şeker hastası olabilirsiniz.

  2. Şeker hastalığının ilk belirtileri arasında ayrıca şunlar var:<br>    Karaciğer yağlanması (Göbeklenmek), Safra taşı, Ürik asit artışı, İyi kolesterol seviyesinde azalma, Trigliserit patlaması, Hipoglisemi atakları, Gece terlemeleri, Yorgunluk ve uyuklamak, Cinsel isteksizlik.

    Şeker hastalığının ilk belirtileri arasında ayrıca şunlar var:
    Karaciğer yağlanması (Göbeklenmek), Safra taşı, Ürik asit artışı, İyi kolesterol seviyesinde azalma, Trigliserit patlaması, Hipoglisemi atakları, Gece terlemeleri, Yorgunluk ve uyuklamak, Cinsel isteksizlik.

  3. Göbekliyseniz ve safka kesesi taşınız varsa dikkat!  <br>  İlk bakışta birbirlerinden bağımsız iki durum gibi görünen göbeklenme ve safra kesesi taşı aslında insülin direncinin yani şeker hastalığının ilk evresinin en yaygın belirtilerindendir. Eğer göbek çevresinde kilo sorununuz varsa ve safra kesesi taşı teşhisi konulduysa mutlaka insülin direncinize baktırın.

    Göbekliyseniz ve safka kesesi taşınız varsa dikkat!
    İlk bakışta birbirlerinden bağımsız iki durum gibi görünen göbeklenme ve safra kesesi taşı aslında insülin direncinin yani şeker hastalığının ilk evresinin en yaygın belirtilerindendir. Eğer göbek çevresinde kilo sorununuz varsa ve safra kesesi taşı teşhisi konulduysa mutlaka insülin direncinize baktırın.

  4. Trigliserit yüksekliği önemli  <br>  Vücutta şeker kullanılamayınca yağ olarak depolanır. Göbek çevresindeki yağlanmalar bu tipte oluşan yağlanmalardır. Bu yağlar da trigliserit adını taşır. Eğer trigliserit seviyenizde yükselişler varsa bu sizin şeker hastalığı olabileceğinizin işaretidir.

    Trigliserit yüksekliği önemli
    Vücutta şeker kullanılamayınca yağ olarak depolanır. Göbek çevresindeki yağlanmalar bu tipte oluşan yağlanmalardır. Bu yağlar da trigliserit adını taşır. Eğer trigliserit seviyenizde yükselişler varsa bu sizin şeker hastalığı olabileceğinizin işaretidir.

  5. Şeker hastalığının ilk belirtileri yemekten sonra bunlar oluyorsa...  <br>  Gece özellikle boyun çevresi terleyenler dikkat!    Gece terlemesi de şeker hastalığının erken belirteleri arasındadır. Özellikle göğüs çevresi ve boyun etrafında görülen gece terlemeleri insülin direnci belirtisidir.

    Şeker hastalığının ilk belirtileri yemekten sonra bunlar oluyorsa...
    Gece özellikle boyun çevresi terleyenler dikkat! Gece terlemesi de şeker hastalığının erken belirteleri arasındadır. Özellikle göğüs çevresi ve boyun etrafında görülen gece terlemeleri insülin direnci belirtisidir.

  6. Bütün güç aç gezerim ama yemeye başlayınca duramıyorum diyorsanız...  <br>  Yemeklerden sonra daha fazla yemek istiyoranız. Canınız şeker çekiyorsa. Uyuklayıp terleyerek uyanıyorsanız. Bütün gün aç kalabiliyor ancak yemek yemeye başlayınca kontrolü kaybediyorsanız insülin direnci riskiniz yüksek demektir.

    Bütün güç aç gezerim ama yemeye başlayınca duramıyorum diyorsanız...
    Yemeklerden sonra daha fazla yemek istiyoranız. Canınız şeker çekiyorsa. Uyuklayıp terleyerek uyanıyorsanız. Bütün gün aç kalabiliyor ancak yemek yemeye başlayınca kontrolü kaybediyorsanız insülin direnci riskiniz yüksek demektir.

  7. İnsülin direnci testi nasıl yapılır?  <br>  İnsülin direncinizin olup olmadığının testinde açlık şekeri seviyesi ile açlık insülin seviyesi sonucu çarpılır. Çıkan rakam 405'e bölünür. Eğer sonuç, 1.7'nin üzerindeyse insülin direnci riski altındasınız demektir. 2'nin üzerindeyse şeker hastası olmaya yaklaşıyorsunuz demek. 2.5 ve üzerindeki rakamlarda ise kişinin mutlaka bir doktora görünerek, şeker taramasından geçmesi gerekiyor.

    İnsülin direnci testi nasıl yapılır?
    İnsülin direncinizin olup olmadığının testinde açlık şekeri seviyesi ile açlık insülin seviyesi sonucu çarpılır. Çıkan rakam 405'e bölünür. Eğer sonuç, 1.7'nin üzerindeyse insülin direnci riski altındasınız demektir. 2'nin üzerindeyse şeker hastası olmaya yaklaşıyorsunuz demek. 2.5 ve üzerindeki rakamlarda ise kişinin mutlaka bir doktora görünerek, şeker taramasından geçmesi gerekiyor.