İstanbul eğitiminde müdürler protokolü rahatsız ediyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 08:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yıllardır her ay İl Milli Eğitim Müdürü başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürlerinin katılımı ile toplantılar düzenlenmektedir.

Bu gayet normal bir şey çünkü o vilayetin eğitimini masaya yatırmak için bu tür toplantıların yapılması gerekir. Bu toplantılar her il'de mutlaka yapılıyordur. İstanbul'da bu toplantılar her ay başka bir ilçede gerçekleştirilmektedir. Bu da gayet iyi bir uygulama çünkü herkes en azından birkaç yıl içerisinde tüm ilçeleri görme şansına sahip olmaktadır.

Bu toplantılar ilçenin durumuna göre bir otelde yapılabildiği gibi özel ya da devlet okulunda da yapılabiliyor. Bu toplantılar saatlerce sürdüğü için bu kişilerin ağırlanmaları, yemekleri; ya toplantı yapılan okullar tarafından ya da bulunursa sponsorlar tarafından karşılanıyor.

Buraya kadarına itiraz olabilir ama ben insaflı davranarak itiraz etmiyorum. Ama bundan öteye olan bir durum var ki yıllardır bu beni rahatsız etmiştir. Bu durum şudur: Bağır insanların ağırlanmaları yetmiyor, bu kişilere bir de o ilçe tarafından hediyeler alınıyor. Gömlek, kravat? vs. Kim mi alıyor bu hediyeleri? Ağırlayan yani ev sahibi sayılan İlçe Milli Eğitim Müdürü cebinden alacak değil ya tabii ki fatura okullara ve doğal olarak öğrencilere kesiliyor. Tabii ki kimse öğrenciden ilçe müdürlerine ve il müdürüne hediye alacağız gerekçesiyle para toplamıyor. Ama bir şekilde bu masrafların faturası onlara çıkıyor?

Onlara çıkmasa dahi birilerine çıkmıyor mu bu fatura? O birileri bu faturayı eğitime harcasalar olmaz mı?

Sakın ola ki bu masrafları azımsamayalım bir toplantının maliyeti milyarları (bin TL'leri) buluyor. İstanbul'da 39 İlçe Milli Eğitim Müdürü olduğunu ve bir o kadar da İl'den görevli katıldığını düşündüğümüzde rakamı siz belirleyin.

Bu uygulama mevcut İl Müdürü olan yani henüz birkaç ay önce göreve başlayan Muammer YILDIZ'a ait değil. Bu yıllardır devam eden bir uygulama olmakla beraber bazı ilçelerde bazen öyle abartılır ki akıl sır ermez bazılarında ise tık yok?

Hediye neden verilir insanlara? Bizim geleneğimizde var mıdır bu şekilde hediye kültürü? Sizin evinize bir misafir geldiğinde onu hediyelerle mi uğurluyorsunuz acaba? Hani olur ya o ilçeye ait özel bir şey vardır ve bunu o yerin anısına hediye edersiniz kabulümüzdür. Fakat her ilçede var olan, herkesin istese çok rahatça alabileceği bir gömleği, kravatı neden hediye edersiniz?

Kaldı ki İl Milli Eğitim Müdürü yönettiği İl'deki bir ilçenin misafiri midir? Gerçek ev sahibi onun olması gerekmez mi?

Bu misafirperverlik midir?

Maksut BALMUK
Eğitim iş Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber