İmamlar fazla mesai ücreti istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hafta sonu ve resmi tatillerde görev yapan din görevlileri fazla çalışma ücreti istiyor.

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal ve yönetim kurulu üyeleri Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı ziyaret ederek imamların sorunlarını ve taleplerini içeren bir rapor sundu. Raporda imamların hafta sonu izinleri ile ilgili düzenleme yapılması istenerek; Devlet Memurları Kanununda, memurların haftalık çalışma süresinin 40 saat, cumartesi, pazar günlerinin de tatil olarak belirlediği hatırlatıldı. 6002 Sayılı Kanun ile de 'İmam-Hatipler ve Müezzin-Kayyımların haftalık iznine ve bayram tatillerinde izin kullanmalarına ilişkin hususlar Yönetmelikle düzenlenir' hükmünün yer aldığı belirtilerek bu konuda bir an önce mevzuat düzenlemesi yapılması istendi.

Raporda haftalık çalışma süresi dışında hafta sonu ve resmi tatillerde görev yapan din görevlilerine fazla çalışma ücreti ödenmesi için düzenleme yapılması talep edildi. Memurların ek ödemelerini yükselten 666 Sayılı kararnamede imamların ek ödemelerinde bir artış yapılmadığı hatırlatılarak, bu durumu mutlaka değiştirilmesi ve ek ödemelerin yükseltilmesi talebi iletildi.

KÖY İMAMLARINA MAHRUMİYET TAZMİNATI

Raporda yer alan taleplerden biriside Köy imamlarına tazminat ödenmesi oldu. Raporda köy imamlarının köylerde devletin tek görevlisi olarak her türlü sosyal hizmeti sunduğu kaydedildi. Köylerde görev yapan din görevlilerine mahrumiyet tazminatı ödenmesi istendi. Din hizmetlerinde görev yapan tüm çalışanların kadrolu olması, murakıpların sorunlarının çözülmesi, lojman olmayan yerlerde imamlara lojman yapılması için TOKİ ile işbirliğine gidilmesi, hizmetlilerin memur yapılması gibi taleplerde raporda yer aldı.

Rapor ile ilgili değerlendirme yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "Din görevlilerinin sorunlarını çözmek ve taleplerinin karşılık bulmasını sağlamak için uğraşıyoruz. Bu kapsamda Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ'ı da ziyaret ettik. Din görevlilerinin sorunlarını ve taleplerini içeren bir raporu kendilerine sunduk. İzin meselesi, fazla çalışmanın karşılığın verilmesi gibi hususlar her şeyden önce çalışanların en temel haklarıdır. Bu konuda artık bir çözüm yolu bulunmalıdır. Umarız hükümet bu konuda artık duyarlı davranarak bir çözüm üretir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber