Bakan Ergün: Yeni teşvik sisteminde yatırım indirimi sistemi geri gelecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2012 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, önceki teşviksisteminde kalkınma ajansı bölgelerinin esas alındığını belirterek, yeni teşvik sisteminde yeni ekonomik ve sosyal gelişmişlik endeksinin esas alınarak illerin sıralandığını söyledi.

Bakan Ergün, Türkiye-Etiyopya 6. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı kapanış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ergün, teşvik sistemiyle ilgili tüm çalışmaların tamamlandığını, ilave bir çalışma yapmayı gerektirecek bir durumun olmadığını, geriye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programına bağlı olarak ilan edilme sürecinin kaldığını söyledi.

Geçen teşvik sisteminde kalkınma ajansı bölgelerinin esas alındığını, o bölgedeki ekonomik ve sosyal gelişmişlik endeksi ortalamasına göre 4 bölge oluşturulduğunu hatırlatan Ergün, yeni teşvik sisteminde yeni ekonomik ve sosyal gelişmişlik endeksinin esas alınarak illerin sıralandığını belirtti. Ergün, bu nedenle yeni sistemde aynı kalkınma ajansı bölgesindeki bütün illerin aynı teşvik bölgesi içerisinde yer almayacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber