BDDK Başkanlığı için Ünal'ın adı geçiyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Mart 2012 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız ve özerk kurumlar içinde Türkiye'nin 1999 - 2001 bankacılık krizlerinden sonra sisteme kazandırılan önemli kurumlarından biri olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) yeni başkan belirleme heyecanı yaşanıyor

KADİFE ŞAHİN

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'in görev süresi önümüzdeki ayın (Nisan') ilk haftasında doluyor. Konuya yakın üst düzey kaynaklardan edinilen bilgilere göre Bilgin'in yerine BDDK'da ikinci başkan olarak görev yapan Mutalip Ünal atanacak.

Bankacılık ve bürokrasi çevrelerinde BDDK Başkanlığı için adı geçen Ünal'ın BDDK'daki görevi Eylül 2009'da başladı. Ünal'ın ataması BDDK'da boş olan iki yönetim kurulu üyeliği için Mukim Öztekin ile birlikte 18 Eylül 2009'da gerçekleştirilmişti. Ünal, 1968 Sivas doğumlu. Erciyes Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü'nü bitirdi. İngiltere Leicester Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İngilizce bilen Ünal, 1987-2001 yılları arasında Başbakanlık Müfettiş Yardımcılığı, Başbakanlık Müfettişi ve Başbakanlık Başmüfettişi görevlerinde bulundu. 2001-2004 yıllarında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Ünal, 2004 yılından itibaren de Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. O dönem Başbankanlık Teftiş Kurulu Başkanı olan Osman Nuri Oduncu ise Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) üyeliğine atanmıştı.

?Son yemek' sürprizi...

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Katılım Bankaları Birliği (KBB), 9 yıldır BDDK'nın başında olan Tevfik Bilgin için İstanbul'da Çarşamba günü bir yemek düzenledi. Grand Hyatt Otel'de düzenlenen yemeğe tüm büyük bankaların genel müdürleri ve TBB Başkanı Hüseyin Aydın ile KBB Başkanı Fahrettin Yahşi katıldı. Bankacıların veda yemeği olarak tanımladığı yemekte 70'ye yakın yönetici bir araya geldi.

Yemekte sektör temsilcilerine teşekkürlerini ileten kısa bir konuşma yapan BDDK Başkanı Bilgin'e, Hüseyin Aydın, bankacılığa verdiği destek ve katkılarından dolayı bir plaket sundu.

Bankacılık çevrelerinde kısa süre öncesine kadar Bilgin'in görev süresinin yeniden uzatılması yönünde beklenti hakimdi. Bu beklenti Bilgin'in sektör temsilcileriyle kurduğu yakın diyalog ve krizlerin olası risklerine karşı yaptığı uyarılar nedeniyle oluştu. Şu anda rüzgarın tersine döndüğü konuşuluyor.

TEVFİK BİLGİN, 9 YIL ÖNCE ATANMIŞTI

BDDK'da Başkanlık görevini yürüten Tevfik Bilgin, Eylül 1967, Aydın doğumlu. Bilgin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'den mezun. Yüksek lisansını Iowa Üniversitesi'nde (ABD) işletme alanında tamamladı.

Bilgin, 1992 - 1995 yılları arasında Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'nda Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcılığı, 1995 - 2001 yılları arasında Bankalar Yeminli Murakıbı, 2001 - 2003 yılları arasında Anadolu Endüstri Holding'de Finans Şirketlerinden Sorumlu Mali İşler Koordinatör Yardımcılığı yaptı. Bilgin, Aralık 2003'te Engin Akçakoca'ın görevinden ayrılması üzerine kalan sürenin tamamlanması için BDDK Başkanı olarak atandı. Nisan 2006'datekrar BDDK Başkanı olarak atanan Tevfik Bilgin, 9 yıldır bu görevi yürütüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber