Rektör öğrencilere destek için geceyi yurtta geçirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2012 15:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Deprem yönetmenliğine göre güçlendirme çalışması yapılan yurtlarda kalan öğrenciler bina konusunda tedirgin olunca, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve idareciler, geceyi öğrencilerle yurtta geçirdi.

Üniversitenin Zeve yerleşkesinde bulunan Yurt-Kur'a ait Melikşah Öğrenci Yurdu, kentte meydana gelen iki deprem sonrası hasarsız raporu almasına rağmen, deprem yönetmenliği gereği güçlendirme çalışmasına tabi tutuldu.

8 bloktan oluşan yurdun ilk bloğunda güçlendirme çalışması tamamlandıktan sonra yurda yerleştirilen öğrenciler, binanın sağlamlığı ve güçlendirme yapılması nedeniyle endişelenince, Rektör Prof. Dr. Battal ve ekibi, haftada bir gece öğrencilerle birlikte kalmaya karar verdi.

Dün gece yurda giden ve öğrencilerle sohbet eden Battal, aldıkları kararla ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

Daha önce öğrencilere söz verdiklerini ifade eden Battal, ''yurtlar güçlendirildiği zaman, kendimin kalmayacağı yurtta sizleri de barındırmayacağım'' dediğini hatırlattı.

Teknik elemanlarla görüştüklerini, güçlendirmenin gayet düzgün, güzel olduğunun söylendiğini aktaran Battal, ''Biz de kalıyoruz. Burada kalma sebebimiz, çocuklarımıza destek vermek. Çocuklarımız ister istemez bu yurtlarda depremi yaşadı. Belki panikliyor olabilirler. Biz de burada kalarak bu yurtların artık güvenilmeyecek yurtlar olmadığını göstermek, çocuklarımıza manevi destek olmak ve yurdu birlikte paylaşmak istedik'' diye konuştu.

Eylül ayına kadar Yurt-Kur Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 6 bin kişilik ilave yurtların da olacağını kaydeden Battal, 2012-2013 akademik yılında üniversitelerini tercih edecek öğrencilerin bunları dikkate almasını istedi.

Yurttayken iki depremi de yaşadığını belirten öğrencilerden Mahmut Kurtcebe ise ''Tabii ki 7.2'lik depremi atlatmak kolay bir şey değildi. Doğrusu konteynerlerde kalmayı tercih ederim. Ama sağolsun Peyami hocamız aramızda bulunduğu için çok büyük mutluluk duyuyoruz. Her halde bundan sonra burada kalmakla ilgili bir sıkıntımız, paniğimiz olmayacaktır diye düşünüyorum. Teşekkür ediyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber