Yeni haftada havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2012 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bütün bölgelerimiz parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Sakarya, Bilecik, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Çankırı, Gaziantep ve Kilis ile akşam saatlerinden itibaren Karadeniz kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar kısa süreli ve yerel olmak üzere yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara, Batı Karadeniz ile İç ve Doğu Anadolu'da yer yer sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Hava sıcaklığında beklenen artış nedeni ile yerde kar örtüsü bulunan kuzey, iç ve doğu bölgeler ile yüksek kesimlerde kar erimeleri görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Bilecik, Sakarya, Bursa (Yenişehir) çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Muğla çevrelerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusu ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güneyi (Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kayseri) ile Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çorum, Amasya ve Tokat ile akşam saatlerinden sonra kıyı kesiminin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyıları ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güneyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Elazığ, Bingöl ve Şırnak çevrelerinde kısa süreli ve yerel sağanak, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeyinde sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Batman çevreleri hafif yağmurlu, öğle saatlerinden sonra Şanlıurfa dışında bölge genelinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber