YGS'de bütün sorular eşit puanda, zor soruya erkeklik taslamayın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2012 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Körfez Dershaneleri Rehberlik Uzmanı İbrahim Yılmaz, 1 milyon 800'ü aşkın öğrencinin katılacağı YGS'de bütün soruların eşit puana sahip olduğunu belirterek, öğrencilerin sorulara mutlaka yapmak için erkeklik taslamaması, zor soruları en sona bırakması gerektiğini söyledi. Körfez Dershaneleri Denizli Rehberlik Servisi, öğrencilerin sınav öncesinde kaygı ve heyecan yaşamaması konularında Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyerek çeşitli tavsiyelerde bulundu. Toplantıya Denizli Körfez Dershaneleri Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Yusuf Öksüz ile Rehberlik Uzmanı Yılmaz katıldı.

Zümre Başkanı Öksüz, 2012 YGS'de uygulanacak kurallar hakkında teknik bilgi verdi. Dershane Rehberlik Uzmanı Yılmaz da sınavdan bir gün önce erken kalkılması, ağır sporlardan uzak durulması, sınav salonu daha önce görülmediyse mutlaka görülmesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz, ?Sınavdan bir gün önce akşam yemeği hafif yenmeli ve zamanında yatılmalıdır. O gün kesinlikle ders çalışılmamalı, sınav belgeleri hazırlanıp bir zarfa koyulmalıdır. Sınav sabahı güzel bir kahvaltı yapılmalı, kahvaltının fazla sulu olmamasına ve glikoz ağırlıklı olmasına dikkat edilmelidir. Kıyafetlerin güzel olmasından çok, rahat ettiğiniz bir kıyafet giymeye dikkat edilmelidir. Evden çıkmadan sınavla ilgili belgeler son kez kontrol edilmeli, sınav yerine 1 saat önce varacak şekilde hareket edilmelidir.? dedi.

Yılmaz, öğrencilerin sınavda soru kökünü çok dikkatli okumalarını, yanıltıcı ve çeldirici şıklara dikkat edilmesini istedi. Kodlamayı gruplandırarak yapmaları, sayfa sayfa, 5'erli veya 10'arlı gruplar halinde yapılan kodlamaların hem zaman kaybını hem de kaydırma ihtimalini azaltacağını belirtti. Sınavda bilmek kadar zamanı verimli kullanmanın da çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, ?Sınav salonundaki saatle zaman zaman durumunuzu kontrol ediniz, bölümler arası geçişlerde hızınızı iyi ayarlayınız, etrafınızla ilgilenip zaman kaybetmeyiniz. Bir soruyu ilk hamlede çözemediyseniz, o soruyu bırakıp diğer sorulara geçiniz. Soruya erkeklik taslamayın, inatlaşmayın, ?Yapmadan geçmem.' demeyin. Zor sorular yüksek puanlı anlayışı yanlıştır, her soru eşit puanlıdır.? diye konuştu.

KÖRFEZ DERSHANELERİ'NİN YGS'YE 5 KALA - 5 GEÇE TAVSİYELERİ

5 GÜN KALA

Son günlerde korku filmi seyretmeyin. Yeni konular çalışmamak şartıyla bildiğiniz konuları tekrarlayın. Sekiz ayda yapmadığınızı, son haftada yapmaya çalışmayın. Açıkhavada ve sakin ortamlarda dolaşmayı ihmal etmeyin. Son haftada sevdiğiniz ve sizi neşelendiren kişilerle beraber olun. Bu sınavın bir ölüm kalım savaşı olmadığına inanın. Sınava gireceğiniz okulu ve salonu önceden görün. Sınav heyecanı oluşturacak konuşmalardan uzak durun. Son hafta beden sakatlıklarına sebep olabilecek sporlardan uzak durun. Sinirlerinizi bozacak ortamlardan uzak durun.

5 SAAT KALA

Yatarken evdeki saati kurmayı unutmayın. Anne ve babanızı, sizi uyandırmaları için uyarmayı unutmayın. Sınav için bütün belgeleri hazırlamayı unutmayın. Kimlik belgenizi ve bir fotoğrafınızı bir kenara koymayı unutmayın. Sınava, her zaman giydiğiniz ve rahat edebileceğiniz kıyafetlerinizle gidin. Güzel bir kahvaltı yapın. 10-15 tane kuru üzüm yiyin. Sınava gireceğiniz yeri ve trafiği gözönünde bulundurarak zaman ayarlaması yapın.

5 DAKİKA KALA

Etrafınıza bir şekilde özgüveninizi hissettirin ki rakiplerinizin morali bozulsun. Heyecanınızın sınav içinde yatışacağını düşünerek rahat edin. Kitapçık ve cevap kâğıdınız elinize geçer geçmez kontrol edin.

5 SANİYE KALA

Kalbiniz hızlı hızlı çarpıyor olabilir, sakın telaşlanmayın, bu sizin normal bir aday olduğunuzu gösteriyor. Size en fazla puan getirecek ve sizi en çok ilgilendiren bölümden başlayın. Çok farklı kitapçık türleri bulunduğundan sorular sizin alıştığınız sırada çıkmayabilir, hazır olun. Sınavda alıştığınız tarzınızdan vazgeçip yeni şeyler denemeye kalkmayın. Deneme sınavlarındaki tarzınızı devam ettirin.

5 DAKİKA GEÇE

Sorulara takılmamaya dikkat edin. En zor sorulara bile 3 dakikadan fazla zaman ayırmayın. Zorlandığınız ancak yapmayı düşündüğünüz soruların yanına işaret koyun, zamanınız kalırsa bakarsınız. Soru köklerine dikkat edin. Soruyu anlamak, yarı yarıya çözmektir. Bildiğinizden emin olduğunuz soruları hemen işaretleyin. Cevap şıklarını ikiye indirmişseniz, size en doğru geleni işaretleyin. Cevapları cevap kâğıdına aktarırken alıştığınız yöntemleri kullanın. Tavsiyemiz, cevapları gruplar halinde aktarmanızdır. Sınav esnasında dikkatiniz dağılır veya yorulursanız, avuç içinize ve gözlerinize 10?15 saniye masaj yapın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber