68/B Hizmet Hesabı

1- Atanılacak ünvan :
2- Öğrenim Düzeyi :
3- Atanmak istediğiniz kadronun ek göstergesi ve derecesi :
4- Kamudaki hizmet süreniz : (360 gün esas alınarak gün cinsinden)
5- Mezuniyet sonrası özel sektörde çalışılan süre : (360 gün esas alınarak gün cinsinden)
Not : Mezuniyet öncesi özel sektör sürenizi hariç tutunuz
6- Askerlik süresi : (360 gün esas alınarak gün cinsinden)
7- Kazanılmış hak aylığında değerlendirilen doğum izni süresi : (360 gün esas alınarak gün cinsinden)
>>>İki tarih arasındaki gün hesabı için tıklayınız.<<<
1- Atanılacak ünvan: Her genel müdür ve başkan değil sadece en üst yönetici konumundaki genel müdür ve başkanlar için 1 nolu satır, ana hizmet birimi niteliğindeki genel müdürlükler veya strateji geliştirme başkanlıkları gibi en üst yönetici olmayan başkanlıklar için 2 nolu satır olan "Diğer üst düzey kadrolar" satırı seçilmelidir.
2- Öğrenim düzeyi: Üst düzey kadrolara sadece 2 ve 4 yıllık yüksek öğrenim mezunları atanabilmektedir. 2 yıllık mezunlar için, aranan sürelere 2 yıl ilave edilmektedir.
3- Atanmak istenilen kadronun ek göstergesi ve derecesi: Kadroların ek göstergeleri için 657 sayılı Kanuna ye ekli ek gösterge cetveline bakılmalıdır. Örneğin Genel Müdürler ve Müsteşar yardımcılarının göstergesi 6400, Daire başkanları ise genel olarak 3600'dür.
4- Kamudaki hizmet süreniz: 217 sayılı KHK'ya tabi kamu kurumlarında geçen fiili hizmet süreleri yazılacaktır. Aylıksız izin süreleri yazılmayacaktır. 217 sayılı KHK kapsamındaki kurumlar hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız. https://sorucevap.memurlar.net/soru/2220/
5- Mezuniyet sonrası özel sektörde çalışılan süre: Sadece yüksek öğrenim gördükten sonra özel kurumlarda veya serbest olarak çalıştıkları süre yazılmalıdır. Yüksek öğrenim öncesi süreler yazılmamalıdır.
6- Askerlik süresi: Askerlik kamu görev süresi içinde ise ve 4 nolu bölüme yazılmış ise buraya yazılmamalıdır. Ancak kamudan önceki askerlik süresi buraya yazılmalıdır.
7- Kazanılmış hak aylığında değerlendirilen doğum izni süresi: 10 Şubat 2016'dan sonra, doğumdan dolayı alınan aylıksız izin süreleri buraya yazılmalıdır. Bu tarih öncesindeki aylıksız izinler hizmet hesabına dahil edilmemekteydi. Detaylı bilgi için tıklayınız. https://www.memurlar.net/haber/564289
68/B MADDESİNİN TAM METNİ

B) Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı hariç, sınıfların 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerindeki kadrolarına, derece yükselmesindeki süre kaydı aranmaksızın, atanmasındaki usule göre daha aşağıdaki derecelerden atama yapılabilir.
Ancak, bu şekilde bir atamanın yapılabilmesi için ilgilinin;
a) 1 inci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl,
b) 1 inci ve 2 nci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300'den az olanlar için en az 10 yıl,
c) 3 üncü ve 4 üncü dereceli kadrolar için en az 8 yıl,
hizmetinin bulunması ve yükseköğrenim görmüş olması şarttır. Dört yıldan az süreli yükseköğrenim görenler için bu sürelere iki yıl ilave edilir. Bu sürelerin hesabında; 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesi kapsamına dahil kurumlarda fiilen çalışılan süreler ile Yasama Organı Üyeliğinde, belediye başkanlığında, belediye ve il genel meclisi üyeliğinde, kanunlarla kurulan fonlarda, muvazzaf askerlikte, okul devresi dahil yedek subaylıkta ve uluslararası kuruluşlarda geçen sürelerin tamamı ile yükseköğrenim gördükten sonra özel kurumlarda veya serbest olarak çalıştıkları sürenin; Başbakanlık ve bakanlıkların bağlı ve ilgili kuruluşlarının müsteşar ve müsteşar yardımcıları ile en üst yönetici konumundaki genel müdür ve başkan kadrolarına atanacaklar için tamamı, diğer kadrolara atanacaklar için altı yılı geçmemek üzere dörtte üçü dikkate alınır.
14124