4A, 4B, 4C Kadro Nedir?

Taşeron kadroda düzenleme (4A, 4B, 4C kadro nedir?)

  1. 4A KADRO  <p>    (A) grubu kadrolar; mesleğe kamu personel seçme sınavının ardından  kurumların kendi özel mevzuatları gereğince gerekli puanı almış adaylar  arasında yapılan özel yarışma sınavı (yazılı ve sözlü) ile yardımcı (stajyer) (stajyer)<p>    olarak girilen ve yetiştirme döneminin ardından yapılan yeterlilik sınavında  başarı gösterilmesi üzerine asıl unvana ataması yapılan kadrolardır. SGK kapsamında olanlara 4 A&#8217;lı denmektedir.

    4A KADRO

    (A) grubu kadrolar; mesleğe kamu personel seçme sınavının ardından kurumların kendi özel mevzuatları gereğince gerekli puanı almış adaylar arasında yapılan özel yarışma sınavı (yazılı ve sözlü) ile yardımcı (stajyer) (stajyer)

    olarak girilen ve yetiştirme döneminin ardından yapılan yeterlilik sınavında başarı gösterilmesi üzerine asıl unvana ataması yapılan kadrolardır. SGK kapsamında olanlara 4 A’lı denmektedir.

  2. 4B KADRO  <p>    B) grubu olarak adlandırılan kadrolar ise, kamu personel seçme sınavının  ardından ÖSYM başkanlığınca merkezi sistemle ataması yapılan ve başka her  hangi bir sınava girilmeksizin göreve başlanılan kadrolardır. (Memur,  koruma ve güvenlik görevlisi, hemşire, mühendis, hizmetli vb. 4(b) BAĞ-KUR sigortalısı sayılmaktadır.

    4B KADRO

    B) grubu olarak adlandırılan kadrolar ise, kamu personel seçme sınavının ardından ÖSYM başkanlığınca merkezi sistemle ataması yapılan ve başka her hangi bir sınava girilmeksizin göreve başlanılan kadrolardır. (Memur, koruma ve güvenlik görevlisi, hemşire, mühendis, hizmetli vb. 4(b) BAĞ-KUR sigortalısı sayılmaktadır.

  3. 4C KADRO  <p>      Bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Dairesinin ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir.

    4C KADRO

    Bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Dairesinin ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir.