İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Geçmişten Gelen 15 Tuhaf Buluş

Geçmişten gelen 15 tuhaf buluş.

  1. Örnek icat, sürücünün içinde oturduğu tek tekerlekli bisiklet.     Teknolojinin had safhaya çıktığı bu zamanlarda, geçmiş yıllara ait görüntüler ortaya çıktı.Bazılarının bugün bile icat edilmediğini görebiliyoruz.

    Örnek icat, sürücünün içinde oturduğu tek tekerlekli bisiklet. Teknolojinin had safhaya çıktığı bu zamanlarda, geçmiş yıllara ait görüntüler ortaya çıktı.Bazılarının bugün bile icat edilmediğini görebiliyoruz.

  2. İlk GPS (1932)     Haritayı otomatik çevirerek çalışıyor. Arabanın hızına bağlı olarak haritanın dönme hızı da değişiyor.

    İlk GPS (1932) Haritayı otomatik çevirerek çalışıyor. Arabanın hızına bağlı olarak haritanın dönme hızı da değişiyor.

  3. Yatak Piyanosu (İngiltere, 1935)     Bu piyano özellikle yatalak insanlar için geliştirildi.

    Yatak Piyanosu (İngiltere, 1935) Bu piyano özellikle yatalak insanlar için geliştirildi.

  4. Genişleyen Karavan (Fransa, 1934)     Bir Fransız mühendis tarafından tasarlanan genişletilebilir karavan.

    Genişleyen Karavan (Fransa, 1934) Bir Fransız mühendis tarafından tasarlanan genişletilebilir karavan.

  5. Tek tekerlekli Motosiklet (1931)    İtalyan mucit M.Goventosa de Udine tarafından tasarlanan bu tek tekerlekli motosiklet saatte 150 km hıza ulaşabiliyor.

    Tek tekerlekli Motosiklet (1931) İtalyan mucit M.Goventosa de Udine tarafından tasarlanan bu tek tekerlekli motosiklet saatte 150 km hıza ulaşabiliyor.

  6. Radyolu Bebek Arabası (ABD, 1921     Radyolu bebek arabası, üstelik anteni ve hoparlörü de var. Amaç; Bebeği susturmak

    Radyolu Bebek Arabası (ABD, 1921 Radyolu bebek arabası, üstelik anteni ve hoparlörü de var. Amaç; Bebeği susturmak

  7. Radyolu Şapka (ABD, 1931)     ABD’li bir mucit tarafından yapılan seyyar radyolu şapka.

    Radyolu Şapka (ABD, 1931) ABD’li bir mucit tarafından yapılan seyyar radyolu şapka.

  8. Yatakta Okuma Gözlüğü (İngiltere, 1936)     Bu gözlük yatakta kitap okuyanlar için tasarlandı.

    Yatakta Okuma Gözlüğü (İngiltere, 1936) Bu gözlük yatakta kitap okuyanlar için tasarlandı.

  9. Elektrikli Ceket (ABD, 1932)     Elektrik ısıtıcılı ceket trafik polisleri için yapıldı. Güç kaynağı ise sokaklardaki elektrik trafolarıydı.

    Elektrikli Ceket (ABD, 1932) Elektrik ısıtıcılı ceket trafik polisleri için yapıldı. Güç kaynağı ise sokaklardaki elektrik trafolarıydı.

  10. Kürekli Araba (Paris, 1924)     Küreğin amacı kaza durumunda yaralı sayısını azaltmak.

    Kürekli Araba (Paris, 1924) Küreğin amacı kaza durumunda yaralı sayısını azaltmak.

  11. Katlanan Köprü (Hollanda, 1926)     L.Deth tarafından icat edilen bu katlanabilir köprü acil durumlarda hemen açılabiliyor ve el arabasıyla taşınabiliyor.

    Katlanan Köprü (Hollanda, 1926) L.Deth tarafından icat edilen bu katlanabilir köprü acil durumlarda hemen açılabiliyor ve el arabasıyla taşınabiliyor.

  12. Faxlanan Gazete (1938)    İlk wireless gazetesi New York’ta bir radyo istasyonundan gönderildi. Fotoğraftaki çocuklar gazetenin çocuk bölümünü okuyorlar.

    Faxlanan Gazete (1938) İlk wireless gazetesi New York’ta bir radyo istasyonundan gönderildi. Fotoğraftaki çocuklar gazetenin çocuk bölümünü okuyorlar.

  13. Yüz koruması (Kanada, 1939)    İnsanlar bunu yüzlerini fırtınadan korumak için kullandı.

    Yüz koruması (Kanada, 1939) İnsanlar bunu yüzlerini fırtınadan korumak için kullandı.

  14. Tabanca kamera (New York, 1938)     Bu tabanca sahip olduğu küçük kamera sayesinde tetiğe bastığınız anda otomatik olarak fotoğraf çekiyor. Sol taraftakiler tabancanın çektiği resimler.

    Tabanca kamera (New York, 1938) Bu tabanca sahip olduğu küçük kamera sayesinde tetiğe bastığınız anda otomatik olarak fotoğraf çekiyor. Sol taraftakiler tabancanın çektiği resimler.

  15. Amfibi bisiklet (Paris, 1932)     Bu bisiklet karada ve denizde 120 kilo ağırlıkla birlikte gidebiliyor.

    Amfibi bisiklet (Paris, 1932) Bu bisiklet karada ve denizde 120 kilo ağırlıkla birlikte gidebiliyor.

  16. Arazi aracı (İngiltere,1936) Bu arazi aracı 65 dereceye kadar eğimli arazilerden inebilir.     Teknolojinin had safhaya çıktığı bu zamanlarda, geçmiş yıllara ait görüntüler ortaya çıktı.Bazılarının bugün bile icat edilmediğini görebiliyoruz.

    Arazi aracı (İngiltere,1936) Bu arazi aracı 65 dereceye kadar eğimli arazilerden inebilir. Teknolojinin had safhaya çıktığı bu zamanlarda, geçmiş yıllara ait görüntüler ortaya çıktı.Bazılarının bugün bile icat edilmediğini görebiliyoruz.