Sağlık nedeniyle 4/B'linin sözleşmesi feshedilemeyecek

MEB Personel Genel Müdürlüğü, 30 günden fazla sağlık raporu alan sözleşmeli öğretmenin hizmet sözleşmesinin fesih edilebileceğini belirtmişti. Bu hususu ?MEB Personelden 4/B'li İçin Skandal Görüş!? başlığıyla haberleştirmiştik. Bu görüşün üzerine görevine son verilen bir öğretmenin açtığı idari davada, yürütmeyi durdurmayı kararı çıkmış ve öğretmen arkadaşımız görevine geri dönmüştü Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Kasım 2009 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van 2. idare mahkemesi, 2009/1281 karar ve 2009/483 esas sayılı 19.10.2009 tarihli kararıyla; 657 sayılı yasaya tabi ve 4B kapsamında "sözleşmeli personel" olarak çalışan öğretmenlerin 30 günden fazla rapor kullanarak izinli sayılanların görevine son verilmesiyle ilgili somut bir hüküm bulunmamasına rağmen, Çiçekli'nin sözleşmesinin feshedilmesinde hukuka aykırılık bulunduğuna karar verdi.

Ayrıca davacının maaşından yoksun kaldığının da altını çizilerek, görevde olmadığı sürede almadığı maaş ve ek derslerinin de ödenmesi gerektiğine hükmetti.

Bu karar 28 Kasım 2009 tarihinde Haber Türk gazetesinde manşetten ?Sözleşmeliye Memur hakkı? başlığıyla verilmiş ve sitemizde ?Sözleşmeliye kadro hakkı? başlığıyla yayınlanmıştı.

Memurlar.net'in notu: Söz konusu karar bir idare mahkemesi kararıdır. Karar Danıştay nezdinde temyiz edildikten sonra kesinleşecektir. Danıştay kararı onarsa, bu dava diğer olaylara da emsal olacaktır.

İşte mahkeme kararının tam metni.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber