MEB, 2011 yılı iç denetim faaliyet raporu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mart 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İç denetim, kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına göre yönetilip yönetilmediğini değerlendirmek ve rehberlik yapmak amacıyla yapılan bağımsız, nesnel güvence sağlama ve danışmanlık faaliyeti olarak uluslararası literatürde ve mevzuatımızda tanımlanmaktadır.


RAPOR İÇİN TIKLAYINIZ


Nesnel güvence sağlama, kurumun hem kendisine hem de kurum dışındakilere, idarenin her an denetlendiğini, hiçbir eylem ve işleminin denetim dışında kalmadığı güvencesini vermesi anlamını taşır.

Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar; bu kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur. Bu sorumluluğun bir gereği olarak; kamu yönetiminin faaliyetleri, fonksiyonları, plan ve hedefleri hakkında eksiksiz bilginin vatandaşa/hizmet alanlara sunulması, bu bilginin değerlendirilmesi ve denetlenmesiyle kamu yönetiminde etkililik sağlanabilecektir. Bakanlığımızda 2007 yılında kurulan iç denetim sistemi; üretmiş olduğu denetim raporlarını, saydamlık ve hesap verme sorumluluğu uyarınca, yıllık faaliyet raporları şeklinde kamuoyuna sunmuştur.

2011 Yılı İç Denetim Raporları
Sıra No Denetlenen Süreçler/Alanlar Denetimi Gerçekleştiren İç Denetçiler Rapor
Tarih Sayısı
1 Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Süreci Fevzi VURGUN ? Hasan ÜNSAL 27 Temmuz 2011 2011/1
2 Yatılı İlköğretim Bölge Okulları Süreci Adem YAMAN 26 Ağustos 2011 2011/2
3 Bilişim Hizmetleri Süreci * Durmuş GÖKMEN ? Ertuğrul TOY ? M. Davut DEMİRCİ 26 Temmuz 2011 2011/3
4 Stratejik Plan Uygulama Süreci Adem YAMAN ? Ertuğrul TOY 17 Şubat 2012 2011/4
5 Mesleki ve Teknik Öğretim Yönetimi Süreci Durmuş GÖKMEN ? Osman KAŞ 20 Ocak 2012 2011/5
6 Din Öğretimi Süreci Hasan ÜNSAL 19 Aralık 2011 2011/6
* Bilişim Hizmetleri Süreci İç Denetim Raporu: Bilgi Teknolojisi Denetimi kapsamında, ?elektronik bilgi sistemlerinin sürekliliği ve güvenilirliği? değerlendirildiğinden, söz konusu rapor GİZLİ belge kapsamına alınmış ve kamuoyu ile bulgular paylaşılmamıştır (Karar, İç Denetim Birimi Başkanlığınca alınmıştır). İç Denetim Koordinasyon Kuruluna da sadece bilgi verilmiştir.

2011 yılında hazırlanan iç denetim raporu sayısı 6'dır. Tüm raporlarda iç denetçiler tarafından tespit edilen bulgular ve getirilen öneriler Bakanlık Üst Yöneticisi tarafından uygun görülmüştür. Üst yönetici ile iç denetçiler arasında mutabakata varılamayan herhangi bir hususun bulunmaması ve de getirilen önerilerin hayata geçirilmesi konusunda Müsteşarlık Makamından alınan destek, Millî Eğitim Bakanlığı iç denetçilerinin yüksek bir özgüvenle yollarına devam etmesine yardımcı olmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber