Yemek Siparişi Vermek Riskli Mi?

Türkiye'ye de yayılmaya devam eden korona virüs sebebi ile restoranlar da kapatılarak yalnızca paket servise geçildi. Peki korona virüs yemek siparişi ile bulaşabilir mi, dışardan yemek siparişi vermek riskli mi? İşte detaylar..

  1. Korona virüs her geçen gün yayılmaya devam ederken kafelerin ardından restoranlar da kapatılarak yalnızca paket servise geçildi. Bununla birlikte korona virüsün yemek siparişi ile bulaşıp bulaşmayacağı merak konusu oldu.

    Korona virüs her geçen gün yayılmaya devam ederken kafelerin ardından restoranlar da kapatılarak yalnızca paket servise geçildi. Bununla birlikte korona virüsün yemek siparişi ile bulaşıp bulaşmayacağı merak konusu oldu.

  2. Çoğu firma ödemelerini yalnızca online olarak alıyor ve kapıda ödeme gerçekleştirmiyor. Ayrıca kuryeler paketleri müşterilerin ellerine teslim etmek yerine kapıya asmayı tercih ediyor. Online ödeme seçeneğini zorunlu tutmayan firmalarsa müşterilerine temassız ödeme seçeneğini kullanmalarını öneriyor.

    Çoğu firma ödemelerini yalnızca online olarak alıyor ve kapıda ödeme gerçekleştirmiyor. Ayrıca kuryeler paketleri müşterilerin ellerine teslim etmek yerine kapıya asmayı tercih ediyor. Online ödeme seçeneğini zorunlu tutmayan firmalarsa müşterilerine temassız ödeme seçeneğini kullanmalarını öneriyor.

  3. Pos cihazı kullanmak durumunda kalındığında ise kuryelerin, pos cihazlarını her kullanımdan önce ve sonra dezenfektanlı bir mendille temizlemesi gerekiyor. Ancak hiçbir cihazla ve kişiyle temas etmeden kargonuzu almanız sizin için de en iyisi.

    Pos cihazı kullanmak durumunda kalındığında ise kuryelerin, pos cihazlarını her kullanımdan önce ve sonra dezenfektanlı bir mendille temizlemesi gerekiyor. Ancak hiçbir cihazla ve kişiyle temas etmeden kargonuzu almanız sizin için de en iyisi.

  4. Eve gelen paketinizi teslim aldıktan sonra yapmanız gereken, mümkünse paketi açık hava alanı olan balkon ya da bahçe gibi alanlara koymak ve 9-10 saat kadar burada bekletmek. Buralara koyamıyorsanız kargonuzun bulunduğu alanı havalandırın. Virüsün maddeler üzerinde ne kadar süre kaldığı değişse de bu da alabileceğiniz küçük  bir önlem.

    Eve gelen paketinizi teslim aldıktan sonra yapmanız gereken, mümkünse paketi açık hava alanı olan balkon ya da bahçe gibi alanlara koymak ve 9-10 saat kadar burada bekletmek. Buralara koyamıyorsanız kargonuzun bulunduğu alanı havalandırın. Virüsün maddeler üzerinde ne kadar süre kaldığı değişse de bu da alabileceğiniz küçük bir önlem.

  5. Paketi açamadan önce mümkünse alkollü bir mendille silin. Açtıktan sonra ise mutlaka elinizi sabunla yıkayın. Yıkayana kadar da ellerinizi kesinlikle yüzünüze götürmeyin.

    Paketi açamadan önce mümkünse alkollü bir mendille silin. Açtıktan sonra ise mutlaka elinizi sabunla yıkayın. Yıkayana kadar da ellerinizi kesinlikle yüzünüze götürmeyin.

  6. Peki eve sipariş verilen yemeklerden koronavirüs bulaşır mı?

    Peki eve sipariş verilen yemeklerden koronavirüs bulaşır mı?

  7. Yemekler doğru şekilde pişirildiğinde (çiğ kalmadığında ve belirli bir derecenin üzerindeki sıcaklıkta pişirildiğinde) virüsün gıda yoluyla bir insana geçtiğine dair bir kanıt yok ve zaten yemek yapan kişilerin ve ortamların genel temizlik kurallarına uyması önemli.

    Yemekler doğru şekilde pişirildiğinde (çiğ kalmadığında ve belirli bir derecenin üzerindeki sıcaklıkta pişirildiğinde) virüsün gıda yoluyla bir insana geçtiğine dair bir kanıt yok ve zaten yemek yapan kişilerin ve ortamların genel temizlik kurallarına uyması önemli.

  8. Ancak siparişinizin geldiği paketlere dokunduktan sonra mutlaka ellerinizi sabunla yıkamanız gerekiyor.

    Ancak siparişinizin geldiği paketlere dokunduktan sonra mutlaka ellerinizi sabunla yıkamanız gerekiyor.

  9. Virüs özellikle bu paketlerin üzerinde uzun süre kalabiliyor.

    Virüs özellikle bu paketlerin üzerinde uzun süre kalabiliyor.