Bu Yollardan Geçmek Herkesin Harcı Değil...

Adrenalin yolu!

  1. <p><b>1. Huashan Uçurumu, Çin </b></p>  Çin'in Shaanxi Eyaleti Qinling dağlarında yer alan bu yürüme yolu dünyanın en tehlikeli yürüyüş yollarından arasında...

    1. Huashan Uçurumu, Çin

    Çin'in Shaanxi Eyaleti Qinling dağlarında yer alan bu yürüme yolu dünyanın en tehlikeli yürüyüş yollarından arasında...

  2. Dağ Taoizmin kutsal dağlarından biri olarak kabul edilir ve yol boyunca Tao manastırları ve diğer sembolik öğelerle doludur...

    Dağ Taoizmin kutsal dağlarından biri olarak kabul edilir ve yol boyunca Tao manastırları ve diğer sembolik öğelerle doludur...

  3. Huashan Uçurumu'da yer alan bu patika yaklaşık 2133 metre yüksekliğinde.

    Huashan Uçurumu'da yer alan bu patika yaklaşık 2133 metre yüksekliğinde.

  4. <p><b>2. Ebenalp Patikası, İsviçre </b></p>  Bu yürüyüş boyunca göreceğiniz manzara gerçekten muazzamdır. Yol boyunca göreceğiniz tarih öncesi mağaralar zamanda yolculuk yapmış gibi hissetmenizi sağlar. Bu patika dağ istasyonuna sadece 20 dakika yürüyüş mesafesinde.

    2. Ebenalp Patikası, İsviçre

    Bu yürüyüş boyunca göreceğiniz manzara gerçekten muazzamdır. Yol boyunca göreceğiniz tarih öncesi mağaralar zamanda yolculuk yapmış gibi hissetmenizi sağlar. Bu patika dağ istasyonuna sadece 20 dakika yürüyüş mesafesinde.

  5. <p><b>3. Moher Kayalıkları, İrlanda </b></p>  Dünyanın en tehlikeli ve en korkunç dağ bisikleti parkuru olarak kabul edilir. Fakat maceracı biriyseniz ve bu alanda tecrübeniz varsa tam bir adrenalin patlaması yaşayacağınız garanti.

    3. Moher Kayalıkları, İrlanda

    Dünyanın en tehlikeli ve en korkunç dağ bisikleti parkuru olarak kabul edilir. Fakat maceracı biriyseniz ve bu alanda tecrübeniz varsa tam bir adrenalin patlaması yaşayacağınız garanti.

  6. Yaşanabilecek herhangi bir aksaklıkta 700 metre yükseklikten Atlantik Okyanusuna düşmeyi göze alabilen cesur insanlar için burası bir oyun alanı.

    Yaşanabilecek herhangi bir aksaklıkta 700 metre yükseklikten Atlantik Okyanusuna düşmeyi göze alabilen cesur insanlar için burası bir oyun alanı.

  7. <p><b>4. El Caminito Del Rey, İspanya </b></p>  Bu patika hidroelektrik santralinde çalışan işçilerin inşaata ulaşabilmeleri için 1901 yılında yapıldı ve 4 yıl kullanıldı. Şimdilerde ise her yaştan maceraperestin uğrak yeri olmuş durumda.

    4. El Caminito Del Rey, İspanya

    Bu patika hidroelektrik santralinde çalışan işçilerin inşaata ulaşabilmeleri için 1901 yılında yapıldı ve 4 yıl kullanıldı. Şimdilerde ise her yaştan maceraperestin uğrak yeri olmuş durumda.

  8. <p><b>5. Yeni Yuayang Patikası, Çin </b></p>  Bu turistik manzara patikasını tamamlamak için yerden 300 metre yukarıda çalışan bu cesur işçileri 'uçurumdaki örümcek adamlar' olarak adlandırabilirsiniz.

    5. Yeni Yuayang Patikası, Çin

    Bu turistik manzara patikasını tamamlamak için yerden 300 metre yukarıda çalışan bu cesur işçileri 'uçurumdaki örümcek adamlar' olarak adlandırabilirsiniz.

  9. Yapılacak en ufak bir hatanın telafisi yok bu sebeple burada çalışmak ciddi anlamda yürek ister

    Yapılacak en ufak bir hatanın telafisi yok bu sebeple burada çalışmak ciddi anlamda yürek ister

  10. <p><b>6. Gulucan Köyü okul yolu, Çin </b></p>  Bu korkutucu görünen patika aslında bir okul yolu. Çin'in batısında bulunan Gulucan Köyünde yaşayan çocukların okula ulaşabilmesi için her gün 1524 metre yükseklikte bulunan bu patikayı kullanmaları gerekiyor.

    6. Gulucan Köyü okul yolu, Çin

    Bu korkutucu görünen patika aslında bir okul yolu. Çin'in batısında bulunan Gulucan Köyünde yaşayan çocukların okula ulaşabilmesi için her gün 1524 metre yükseklikte bulunan bu patikayı kullanmaları gerekiyor.

  11. <p><b>7. Roche Veyrand, Fransa </b></p>  Fransa adrenalin arayanların favori adreslerinden birisidir. 120'den fazla tırmanış sahası ve tehlikeli patikaya ev sahipliği yapan ülkede Roche Veyrand en zorlayıcı ve en tehlikeli olanıdır.

    7. Roche Veyrand, Fransa

    Fransa adrenalin arayanların favori adreslerinden birisidir. 120'den fazla tırmanış sahası ve tehlikeli patikaya ev sahipliği yapan ülkede Roche Veyrand en zorlayıcı ve en tehlikeli olanıdır.

  12. Adrenalin bağımlılarının dikkatine! Dünyanın en adrenalin dolu yürüyüş parkuru...

    Adrenalin bağımlılarının dikkatine! Dünyanın en adrenalin dolu yürüyüş parkuru...

  13. Aşağıda göreceğiniz fotoğraflar Çin'in Hua Shan dağında bulunan bir yürüyüş/tırmanış parkuruna ait. Önce çok uzun merdivenlerden çıkıyorsunuz, daha sonra uçurumda yürüyorsunuz ve sonunda vardığınız yer gerçekten çok şaşırtıcı...

    Aşağıda göreceğiniz fotoğraflar Çin'in Hua Shan dağında bulunan bir yürüyüş/tırmanış parkuruna ait. Önce çok uzun merdivenlerden çıkıyorsunuz, daha sonra uçurumda yürüyorsunuz ve sonunda vardığınız yer gerçekten çok şaşırtıcı...

  14. Parkur başlangıcı: Merdivenler

    Parkur başlangıcı: Merdivenler

  15. Binlerce merdiven olsa da, inanın parkurun en kolay bölümü

    Binlerce merdiven olsa da, inanın parkurun en kolay bölümü

  16. İnsanlar merdivenden çıkarken...

    İnsanlar merdivenden çıkarken...

  17. Merdiven tırmanışı oldukça uzun sürüyor, hatta küçük köylerin içinden bile geçiyorsunuz.

    Merdiven tırmanışı oldukça uzun sürüyor, hatta küçük köylerin içinden bile geçiyorsunuz.

  18. Yeterli yüksekliğe geldikten sonra teleferikle parkurun 2. aşamasına geçiyorsunuz. Bu bile ürkütücü...

    Yeterli yüksekliğe geldikten sonra teleferikle parkurun 2. aşamasına geçiyorsunuz. Bu bile ürkütücü...

  19. İşte macera asıl şimdi başlıyor. Dik kaya yamaca monte edilmiş, tahta bir patika üzerinde yürümeniz gerekiyor. Tutunmanız ya da kendinizi bağlamanız için zincir de mevcut.

    İşte macera asıl şimdi başlıyor. Dik kaya yamaca monte edilmiş, tahta bir patika üzerinde yürümeniz gerekiyor. Tutunmanız ya da kendinizi bağlamanız için zincir de mevcut.

  20. Çok sağlam da gözükmüyor...

    Çok sağlam da gözükmüyor...

  21. Zaman zaman, tırmanmanızı da gerektiren yerlerle karşılaşıyorsunuz.

    Zaman zaman, tırmanmanızı da gerektiren yerlerle karşılaşıyorsunuz.

  22. Devam edecek kadar cesursanız yolun sonunda sizi bir sürpriz bekliyor...

    Devam edecek kadar cesursanız yolun sonunda sizi bir sürpriz bekliyor...

  23. Bir çay evi!

    Bir çay evi!

  24. Her yıl binlerce insan bu parkuru tamamlıyor...   <p>Ne için? </p>  ÇAY!

    Her yıl binlerce insan bu parkuru tamamlıyor...

    Ne için?

    ÇAY!